Στη μαρτυρική Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων και στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για τους 152 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής συμμετείχε χθες 25/7/2016 ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων ο Νότης Μαριάς κατέθεσε στεφάνι στο μνημείο πεσόντων.

Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο Έλληνας Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Δεν ξεχνούμε τους 152 εκτελεσθέντες από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής στη Μουσιωτίτσα Ιωαννίνων στις 25 Ιούλιο του 1943 στέλνοντας έτσι μήνυμα αντίστασης ενάντια στο δίδυμο Μέρκελ-Σόιμπλε.

Θα συνεχίσω να παλεύω για την άμεση εξόφληση των οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα  (Πολεμικές Επανορθώσεις, Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, Αποζημιώσεις Συγγενών Θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, επιστροφή των λεηλατηθέντων από τους ναζί αρχαιολογικών θησαυρών, κλπ). 

Μετά από παρέμβαση μου στις 27/5/2016 ανοιχτή παραμένει τελικά η Αναφορά των Αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΑΕΑ/ΔΣΕ) για τις Γερμανικές Πολεμικές Επανορθώσεις η οποία θα κριθεί στις 8 Σεπτεμβρίου  Πλην όμως μέχρι στιγμής η Ελληνική πλευρά με την εκκωφαντική της σιωπή δεν εδέησε καν να στείλει απάντηση για το κεφαλαιώδες αυτό θέμα στην Επιτροπή Αναφορών. Θα συνεχίσω όμως να παλεύω για το μείζων αυτό ζήτημα.

Ο αγώνας συνεχίζεται.»