Άρχισε να κατασκευάζεται τη δεκαετία του \’90 με σκοπό να στεγάσει τράπεζες, πολυτελή γραφεία και καταστήματα∙ να γίνει το έμβλημα της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας. Σήμερα, ο 45 ορόφων ουρανοξύστης στο κέντρο του Καράκας, ο Torre Confinanza ή Torre de David (ο Πύργος του Ντέιβιντ, από το όνομα του επιχειρηματία Ντέιβιντ Μπρίλεμπουργκ που είχε αναλάβει την ανέγερσή του) παραμένει ημιτελής: ένα ερείπιο, το οποίο έχουν καταλάβει περίπου 2.500 καταληψίες και το οποίο υπενθυμίζει καθημερινά στον Βενεζουελάνο πρόεδρο Ούγκο Τσάβες το μείζον πρόβλημα στέγασης.

\"\"Σύμφωνα με tanea, στην πετρελαιοπαραγωγό Βενεζουέλα, το 51% του πληθυσμού ζει σήμερα σε παραγκουπόλεις που δεν έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες, ενώ μόνο στην πρωτεύουσα καταγράφεται έλλειψη 400.000 κατοικιών. Ο εγκαταλελειμμένος ουρανοξύστης καταλήφθηκε πριν από τέσσερα χρόνια από μια ομάδα 300 ανθρώπων. «Τη νύχτα που ήρθαμε φοβόμουν. Ημουν όμως και ενθουσιασμένος που είχα επιτέλους το δικό μου σπίτι», θυμάται ο Τζόνι Χιμένεζ. Σήμερα κατοικούνται οι 22 όροφοι, ανάλογα με τις ανάγκες κάθε οικογένειας: στις μεγαλύτερες έχει παραχωρηθεί περισσότερος χώρος και στους ηλικιωμένους οι όροφοι χαμηλά.

Η 14χρονη Νταϊάνα Ολμος και η οικογένειά της ζουν κάπως στριμωγμένα στο διαμέρισμά τους, στον 7ο όροφο του Πύργου του Ντέιβιντ, στο Καράκας. Εχουν όμως τα βασικά: κρεβάτι, μπάνιο, κουζίνα…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook