Οι περισσότεροι Βρετανοί αποδοκιμάζουν τη διακυβέρνηση της χώρας από τον Ντέιβιντ Κάμερον περισσότερο από ποτέ, από όταν ανέλαβε την εξουσία, τον περασμένο Μάιο, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα.

Η τελευταία μηνιαία δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos MORI έδειξε ότι το 53% των ερωτηθέντων είναι δυσαρεστημένοι με τον Κάμερον, ενώ το 38% είναι ευχαριστημένοι. Η ικανοποίηση από το έργο της κυβέρνησης βρίσκεται στο χαμηλότερο επίπεδό της από τον Μάιο του 2010, με σχεδόν τα δύο τρία των ψηφοφόρων (63%) να εμφανίζονται επικριτικοί ως προς τον τρόπο διακυβέρνησης της χώρας.

Το σκάνδαλο με τις τηλεφωνικές υποκλοπές στον δημοσιογραφικό όμιλο του Ρούπερτ Μέρντοχ, το οποίο ξέσπασε πριν από περίπου δύο εβδομάδες, έχει κλονίσει την πίστη των Βρετανών στην κυβέρνησή τους, αλλά και στην αστυνομία και στον Τύπο. Ο Κάμερον δέχεται επικρίσεις σχετικά με την απόφασή του να προσλάβει τον Αντι Κόλσον, πρώην διευθυντή της εφημερίδας του Μέρντοχ «News of the World», ως επικεφαλής της επικοινωνιακής του ομάδας. Οι μισοί από τους ερωτηθέντες Βρετανούς (52%) θεωρούν ότι ο Κάμερον χειρίστηκε με λανθασμένο τρόπο το σκάνδαλο των υποκλοπών, ενώ το ένα τρίτο και πλέον (36%) συμφωνεί με τους χειρισμούς του.