Το πρώτο της «χτύπημα» κατάφερε η νεοσυσταθείσα Οικονομική Αστυνομία όπως αναφέρει η zougla.gr, για υπόθεση που αφορά στη μη απόδοση Φ.Π.Α. και στη λαθρεμπορία καυσίμων.

Ειδικότερα, ύστερα από την αξιοποίηση καταγγελιών, κλιμάκιο του Τμήματος Φορολογικής Αστυνόμευσης με τη συνδρομή συνεργείου ελεγκτών του Υπουργείου Ανάπτυξης προέβη, προχθές και χθες σε αστυνομική έρευνα για τη βεβαίωση ποινικών παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας και του τελωνειακού κώδικα σε συγκεκριμένα πρατήρια υγρών καυσίμων στην περιοχή της Πάτρας και την Μανωλάδας Ηλείας.

Κατά τις έρευνες σε:

• Πρατήριο επί της Ε.Ο. Αθηνών – Πατρών, πλησίον της εισόδου της πόλης της Πάτρας, διαπιστώθηκε ότι ο ιδιοκτήτης δεν είχε αποδώσει το Φ.Π.Α., ύψους 16.500 Ευρώ, που αφορούσε την 1η περιοδική δήλωση του 2011, κατά παράβαση του Κώδικα Φόρου Προστιθέμενης Αξίας (ν.2859/2000).

• Πρατήριο της περιοχής Μανωλάδας Ηλείας διαπιστώθηκε κατά τη διαδικασία ελέγχου των παραστατικών στοιχείων του έτους 2011 και της ογκομέτρησης των δεξαμενών καυσίμων διαφορά 16.000 λίτρων πετρελαίου κίνησης, που συνιστά παράβαση των διατάξεων για τη λαθρεμπορία καυσίμων του Τελωνειακού Κώδικα.

Εις βάρος των ιδιοκτητών των πρατηρίων σχηματίσθηκαν δικογραφίες.