Η Oργάνωση Bάσης Μεσαράς της ΚΝΕ, στα πλαίσια του 42ου Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» διοργανώνει διήμερη φεστιβαλική δραστηριότητα 9 και 10 Αυγούστου.

Το Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή» είναι η μεγάλη γιορτή της νεολαίας, των μαθητών, σπουδαστών, νέων εργαζομένων κι ανέργων, κάθε νέου που ονειρεύεται, αγωνιά για το μέλλον και διεκδικεί μία καλύτερη ζωή. Αποτελεί συνάντηση αγώνα, διασκέδασης, ψυχαγωγίας. Οι αθλητικές εκδηλώσεις, οι συναυλίες, τα μουσικοθεατρικά αφιερώματα, η ανάδειξη και η στήριξη της νεανικής δημιουργίας, οι συζητήσεις, οι δεκάδες συλλογικές δραστηριότητες για μικρούς και μεγάλους είναι μερικά από τα κομμάτια που συνθέτουν το παζλ του Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» σε ολη την Ελλάδα, και που στο νομό μας κορυφώνεται στις 16 και 17 Σεπτέμβρη.

Η πρώτη μέρα είναι αφιερωμένη στον μαζικό λαικό αθλητισμό. Οι ανάγκες μας για άθληση αυξάνονται, χρόνο με το χρόνο συνολικά οι δομές άθλησης στην περιοχή μας υποβαθμίζονται. Στη Μεσσαρά, οι ελεύθεροι χώροι άθλησης είναι ελάχιστοι και αυτοί ξεχασμένοι, πολλές φορές ακατάλληλοι, χωρίς τη στοιχειώδη υποδομή. Ακόμα και τα ίδια τα σωματεία αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στη τσέπη, ενώ οι γονείς των παιδιών “ματώνουν” κάθε μήνα για τις μεταφορές, τον ρουχισμό, τον αθλητικό εξοπλισμό. 

Η δεύτερη μέρα είναι αφιερωμένη στον Θέμο Κορνάρο. Μπροστά στο 2018, που το ΚΚΕ συμπληρώνει 100 χρόνια ζωής και δράσης και η ΚΝΕ τα 50 χρόνια, το 42ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – «Οδηγητή» μας  φέρνει πιο κοντά με την ιστορία των αγώνων του λαού μας. Μέσα σε αυτά τα πλαίσια τιμάμε τον μεγάλο κομμουνιστή ,Μεσαρίτη λογοτέχνη, Θέμο Κορνάρο.

Το πρόγραμμα των διήμερων φεστιβαλικών εκδηλώσεων:

Τρίτη 9 Αυγούστου, Κλειστό Γήπεδο Μεσαράς, ώρα 18:00
-Τουρνουά μπάσκετ 3 on 3
-Συζήτηση με θέμα: «Αθλητισμός-εμπόρευμα στα χέρια λίγων ή αθλητισμός-δικαίωμα όλων μας;»

Τετάρτη 10 Αυγούστου, κεντρική πλατεία Σίβα, ώρα 20:30
-Εκδήλωση για τη ζωή και το έργο του κομμουνιστή λογοτέχνη Θέμου Κορνάρου, από την ΚΟΒ Μεσαράς της ΤΕ Ηρακλείου του ΚΚΕ και την ΟΒ Μεσαράς της ΚΝΕ.

Η εκδήλωση περιλαμβάνει:
-Ομιλία από τη Χουστουλάκη Γενοβέφα, μέλος της Τομεακής Επιτροπής Ηρακλείου του ΚΚΕ
-Μουσικοθεατρικό αφιέρωμα και έκθεση αρχειακού υλικού για τον στρατευμένο στα κομμουνιστικά ιδανικά, πρωτοπόρο συγγραφέα Θέμο Κορνάρο από το αρχείο της Κ.Ε του ΚΚΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook