Στο πρώτο πακέτο οικονομικών μέτρων, που περιλαμβάνει διαρθρωτικές αλλαγές και κινήσεις για τα δημοσιονομικά της Λευκωσίας, συμφώνησαν τα κόμματα της Κύπρου σε σύσκεψη υπό τον πρόεδρο Δ.Χριστόφια. Το περιεχόμενο του πακέτου μέτρων δεν ανακοινώθηκε, αλλά η κυβέρνηση προανήγγειλε διάλογο με τους κοινωνικούς εταίρους.

Τη συμφωνία σύμφωνα με το in.gr, ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου, χωρίς όμως να αναφερθεί στο περιεχόμενο του πακέτου. Την ίδια στάση τήρησαν και τα πολιτικά κόμματα.

«Μεταξύ της κυβέρνησης και των κομμάτων συμφωνήθηκε το πρώτο οικονομικό πακέτο μέτρων», είπε ο εκπρόσωπος, προσθέτοντας ότι: «Ο διάλογος θα συνεχιστεί τις επόμενες μέρες με μέτρα βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα. Τα μέτρα θα ανακοινωθούν κάποια στιγμή. Η συζήτηση αφορούσε τόσο το πακέτο μέτρων που η κυβέρνηση είχε ανακοινώσει όσο και τις προτάσεις των κομμάτων. Αυτά θα ανακοινωθούν εν καιρώ», σημείωσε.

Σε επίμονες ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το περιεχόμενο της σημερινής συμφωνίας, ο εκπρόσωπος αρκέστηκε να πει: «Nα κάνετε λίγη υπομονή».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook