Πραγματοποιώντας μια παλικαρίσια εμφάνιση ο ΟΦΗ κέρδισε στη Νέα Σμύρνη με 0-1 τον Λεβαδειακό στην πρώτη αγωνιστική των πλέϊ οφ και με αυτό το αποτέλεσμα άνοιξε διάπλατα ο δρόμος για την άνοδο της κρητικής ομάδας στη Σούπερ Λίγκα.

«Χρυσός» σκόρερ για την ομάδα του ΟΦΗ ήταν ο Ζέλικο Κάλαϊτζιτς στο 27΄ όπου εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο το πέναλτι που κέρδισε ο Καμπάνταης από τον Ψωμά και έκανε το 0-1 που έμελλε να είναι και το τελικό αποτέλεσμα.

Η εικόνα του αγώνα

Ο ΟΦΗ παρά το γεγονός ότι είχε κάνει μόλις δύο προπονήσεις πριν από το σημερινό ματς μπήκε δυνατά στο ματς και ήταν αυτός που απείλησε πρώτος στο 9΄ με φάουλ του Κάλαϊτζιτς. Στο 17΄ ο Λεβαδειακός απείλησε με σουτ του Πόποβιτς. Στο 24΄ο Παπουλής έκανε το φαλτσαριστό σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ από την εστία του Στρατηλάτη. Στο 26΄ ο ΟΦΗ απείλησε και πάλι με σουτ του Κάλαϊτζιτς που κόντραρε στον Μουλόπουλο και βγήκε άουτ. Από το 30΄ και μετά ο ΟΦΗ διαχειρίστηκε σωστά το ματς και κατάφερε να βγάλει το ημίχρονο προηγούμενος με 0-1.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου ο Λεβαδειακός άσκησε μεγάλη πίεση στον ΟΦΗ και θα μπορούσε να είχε ισοφαρίσει στο 49΄ αλλά ευτυχώς για την κρητική ομάδα το σουτ του Πόποβιτς σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Βεζυρίδη. Ο τερματοφύλακας του ΟΦΗ ήταν μαζί με τον Κάλαϊτζιτς οι κορυφαίοι παίκτες για την κρητική ομάδα και κράτησε σε δύο περιπτώσεις με εκπληκτικές επεμβάσεις το μηδέν στην εστία του. Στο 52΄απέκρουσε πολύ δύσκολα σε κόρνερ το φάουλ του Μπεγκόνια και στο 77΄ σε κεφαλιά του Ζουρούδη.

Ο ΟΦΗ μέσα στο καλό του πεντάλεπτο στο δεύτερο μέρος από το 64΄μέχρι και το 69΄ θα μπορούσε να είχε διπλασιάσει τα τέρματα και να δώσει τέλος στην αγωνία μέχρι την λήξη του αγώνα. Στο 64΄ ο Στρατηλάτης απέκρουσε την τελευταία στιγμή την μπάλα από την κεφαλιά του Καμπάνταη και στο 69΄ ο τερματοφύλακας των Βοιωτών απέκρουσε και πάλι πολύ δύσκολα σε κόρνερ το σουτ του Παπουλή.

Στο 95΄ έγινε η τελευταία φάση του αγώνα για τον Λεβαδειακό με τον Βεζυρίδη να μπλοκάρει το σουτ του Ζουρούδη.

Λεβαδειακός: Στρατηλάτης, Μουλόπουλος, Κόλτζος, Τριποτσέρης, Ψωμάς, Μαχαίρας, Ταραλίδης (30\’ Λισγάρας), Μπεγκόνια (73\’ Ζουρούδης), Βασιλείου (46\’ Ναπολεόνι), Ντιμπαλά, Πόποβιτς.

ΟΦΗ:
Βεζυρίδης, Πίτσος, Μπούρμπος, Γεωργίου, Μπουλούτ, Βερόν, Κάλαϊτζιτς, Ρόβας (75\’ Ρούσεφ), Παπουλής (91\’ Ζαχαράκης), Ζορμπάς (75\’ Κατσικογιάννης), Καμπάνταης.

Μηνάς Αλμπαντάκης

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook