Στοχεύει στην εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων ελληνικών τραπεζών τους επόμενους 12-18 μήνες

Το επενδυτικό κεφάλαιο ΡCP Capital Partners ενδιαφέρεται για την απόκτηση στρατηγικού ποσοστού στη Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα, που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί ως πλατφόρμα για να επενδύσει έως 2 δισ. ευρώ σε μη εξυπηρετούμενα δάνεια των ελληνικών τραπεζών, σύμφωνα με δηλώσεις της επικεφαλής του επενδυτικού κεφαλαίου Αmandα Staveley στο πρακτορείο Reuters.

Η PCP έχει την στήριξη μεγάλων επενδυτών στην προσπάθειά της για την εξαγορά μη εξυπηρετούμενων δανείων τους επόμενους 12-18 μήνες. 

«Η PCP έχει εντυπωσιαστεί από την δουλειά που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση για να διασφαλίσει ισχυρό κλίμα για ξένες άμεσες επενδύσεις» τόνισε η βρετανίδα Amanda Staveley σε τηλεφωνική συνέντευξή της στο Reuters.

«Πιστεύουμε ότι υπάρχουν σημαντικές προοπτικές στη διαχείριση των μη εξυπηρετούμενων δανείων των ανακεφαλαιοποιημένων ελληνικών τραπεζών» συμπλήρωσε.

H βρετανίδα φημίζεται για τις πολύ καλές σχέσεις που έχει με επενδυτές από την Μέση Ανατολή. Το PCP σε συνεργασία με επενδυτές από το Αμπου Ντάμπι συγκέντρωσαν 4,57 δισ. δολάρια που επένδυσαν στη Barclays PLC στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Η PCP ίδρυσε γραφείο με έξι άτομα στην Ελλάδα πριν δυο μήνες για να εξερευνήσει την χώρα για ευκαιρίες.

 

in.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook