Μια ημέρα μετά την "κάθοδο" Μουζάλα στην Κρήτη με την οποία ανακοίνωσε την μεταφορά 2000 προσφύγων με την ολοκλήρωση της τουριστικής περιόδου, οι οποιοι θα μείνουν σε 4 camp φιλοξενίας, οι οργανώσεις ΝΟΔΕ και των τεσσάρων νομών της Κρήτης, εξέδωσαν ανακοίνωση εκφράζοντας ερωτηματικά για τον συνολικό σχεδιασμό της κυβέρνησης όσον αφορά την αντιμετώπιση του προσφυγικού αλλά και ειδικότερα τον τρόπο εμπλοκής της Κρήτης σε αυτόν.

Στην κοινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ εκφράζονται ερωτηματικά τόσο για την ίδια την σύσκεψη στην οποία παρέστη ο κ. Μουζάλας, από την οποία ωστόσο όπως σημειώνεται είχαν αποκλειστεί βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δήμαρχοι του νησιού, όσο και για το περιεχόμενο της απόφασης Μουζάλα που ανακοινώθηκε, η οποία όπως επισημαίνεται παρουσιάζει κενά καθώς δεν εξηγεί με βάση ποια κριτήρια ορίστηκε ο αριθμός των προσφύγων που θα υποδεχτεί η Κρήτη.

Αναλυτικά η κοινή ανακοίνωση έχει ως εξής:

Με έκπληξη παρακολουθούμε μία ακόμη αποστολή κυβερνητικού στελέχους ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ στο νησί μας. Αυτή τη φορά απεσταλμένος στην Κρήτη ο Αναπληρωτής Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής Γιάννης Μουζάλας.

Αφού συναντήθηκε με πρόσωπα της επιλογής του σε μία κλειστή και εν κρυπτώ σύσκεψη στο Ηράκλειο χθες, με ανακοίνωσή του αναφέρει ότι «αποφάσισαν ομόφωνα με την παρουσία δημάρχων και τοπικών βουλευτών την υποδοχή των πρώτων 2.000 μεταναστών στην Κρήτη αμέσως μετά το πέρας της τουριστικής περιόδου».

Δημιουργούνται όμως εύλογα ερωτήματα και η κοινωνία της Κρήτης αναμένει να απαντηθούν, τόσο από τον κ. Μουζάλα όσο και από τον ίδιο το πρωθυπουργό κ. Τσίπρα.

1) Γιατί  όλους αυτούς τους μήνες δεν έχει γίνει διαχωρισμός προσφύγων – παράνομων μεταναστών;

2) Γιατί  καθυστερεί απελπιστικά η μετεγκατάσταση προσφύγων σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες;

3) Γιατί δεν έχουν δημιουργηθεί προαναχωρησιακά κέντρα για να επαναπροωθηθούν οι παράνομοι μετανάστες;

4) Γιατί δεν έχουν απορροφηθεί τα ανάλογα ευρωπαϊκά κονδύλια με αποτέλεσμα να πληρώνει και αυτόν το λογαριασμό ο Έλληνας φορολογούμενος;

5) Ποιος ο συνολικός σχεδιασμός από πλευράς κυβέρνησης για την διαχείριση αυτού του διαρκώς διογκούμενου προβλήματος;

6) Γιατί από την χθεσινή σύσκεψη στο Ηράκλειο παρουσία του κ. Μουζάλα αποκλείστηκαν οι δήμαρχοι όλης της Κρήτης πλην των τεσσάρων πρωτευουσών δήμων;

7) Με ποια λογική και από που ορμώμενοι απέκλεισαν τους βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης;

8) Πως καταλήγουν στον αριθμό των 2.000 μεταναστών; Βάση ποιων «πληθυσμιακών κριτηρίων»;  Έχουν εντοπίσει χώρους και αν ναι, που; Υπάρχουν προϋποθέσεις και ποιες είναι οι δεσμεύσεις της κυβέρνησης απέναντι στην κοινωνία της Κρήτης;

Η Νέα Δημοκρατία, έχει καταθέσει ολοκληρωμένη πρόταση διαχείρισης του μεταναστευτικού, την οποία πρόταση και η κυβέρνηση και οι εμπλεκόμενοι φορείς θα πρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους.

Η Κρήτη δεν σας ανήκει πολιτικά!

Η Χώρα και οι πολίτες της δεν σας εμπιστεύονται πλέον!

Ο ΣΥΡΙΖΑ και τα στελέχη του προκαλούν ζημιά στο τόπο και γίνονται καθημερινά όλο και πιο επικίνδυνοι!

Φύγετε!