Τραγελαφικά είναι όσα συνέβησαν χθες, πρώτη ημέρα κατά την οποία οι 30 νεαροί Ασιάτες λαθρομετανάστες εγκαταστάθηκαν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής.
Αφού πέρασαν τη νύχτα, υπό τις έντονες αντιδράσεις της Δημοτικής Αρχής Πωγωνίου και της τοπικής κοινωνίας, χθες το πρωί οι 21 εξ αυτών, που προφανώς είχαν πάνω τους κάποια χρήματα, πήραν σαν… κύριοι το λεωφορείο της γραμμής και έφυγαν για… άλλες πολιτείες!
Το γεγονός δείχνει την απίστευτη έλλειψη οργάνωσης της κρατικής μηχανής, η οποία όχι μόνο έφερε σε μια ακριτική περιοχή, από το πουθενά, 30 Ασιάτες λαθρομετανάστες, αλλά δεν έλαβε ούτε καν τα στοιχειώδη μέτρα φύλαξής τους, με αποτέλεσμα οι περισσότεροι εξ αυτών… αδέσποτοι να φύγουν αναζητώντας αλλού καλύτερη τύχη! Έτοιμοι δε είναι να φύγουν από την Πωγωνιανή και οι άλλοι εναπομείναντες εννιά νεαροί λαθραίοι.
Χθες, μετά τα όσα έγιναν το πρωί, το αρμόδιο Υπουργείο διαβεβαίωσε τον Δήμαρχο Πωγωνίου Κώστα Καψάλη, ότι δεν θα στείλει άλλους λαθρομετανάστες στο Κ.Π.Μ. Πωγωνιανής, αφού όπως ανέφερε δεν γνώριζε ότι στο Κέντρο θα επιστρέψουν τον Σεπτέμβριο παιδιά που φοιτούν στα σχολεία και διαμένουν μόνιμα εκεί.

Ο ΣΤ. ΚΟΥΚΟΥΛΑΡΗΣ
Τα πυρά του ενάντια στον τρόπο με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση μεταφοράς των λαθρομεταναστών, εξαπέλυσε χθες και ο Αντιδήμαρχος Πωγωνίου, υπεύθυνος για την περιοχή, πρώην Κοινοτάρχης Πωγωνιανής Στέλιος Κουκουλάρης.
«Η μικρή κοινωνία της Πωγωνιανής βρέθηκε απροετοίμαστη να «υποδεχθεί» με το… ζόρι στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας 30 λαθρομετανάστες. Απροετοίμαστη, καθώς η απόφαση ελήφθη ερήμην των τοπικών αρχών, της αυτοδιοίκησης, ακόμη και των εργαζομένων στο Ίδρυμα» αναφέρει σε ανακοίνωσή του.
«Θεωρούμε βέβαιο ότι το δράμα αυτών των ανθρώπων δεν θα δούμε να επαναλαμβάνεται, σε ένα τόπο με δικά του προβλήματα, αλλά αντίθετα περιμένουμε από την Πολιτεία να πράξει αυτά που πρέπει και για το Κέντρο Παιδικής Μέριμνας και για την Πωγωνιανή», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κουκουλάρης.

ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ…
Παρά το γεγονός όμως, ότι το θέμα –που ανέδειξε χθες ο «Π.Λ.»- φαίνεται να οδηγείται σε κάποια λύση, η κοινωνία της ακριτικής Πωγωνιανής είναι ανάστατη, από τον βιαστικό και πρόχειρο τρόπο με τον οποίο πάρθηκε η απόφαση και από το γεγονός, ότι τα παιδιά του Κέντρου, αλλά και όσα φοιτούν στις τεχνικές Σχολές Λάτση, θα πρέπει να συναναστραφούν με Ασιάτες λαθρομετανάστες, των οποίων κανείς δεν γνωρίζει το παρελθόν. «Είναι αδιανόητο να έρχεται το Υπουργείο με το «έτσι θέλω», στον τόπο μας και να εγκαθιστά λαθρομετανάστες. Δυστυχώς, η Κυβέρνηση δεν έχει καμία μεταναστευτική πολιτική και οργάνωση, κάτι που αποδείχτηκε περίτρανα και χθες το πρωί, όταν σχεδόν όλοι τους έφυγαν» έλεγαν αγανακτισμένοι κάτοικοι.
***
Να σημειωθεί, ότι λόγω της μεταφοράς των 30 λαθρομεταναστών το Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου Παιδικής Μέριμνας Πωγωνιανής παραιτήθηκε, εκτός βεβαίως από τον Πρόεδρό του, ο οποίος ήταν αυτός που συνηγόρησε στο Υπουργείο για να εγκατασταθούν στο Ίδρυμα οι Ασιάτες.

proinoslogos.gr/protothema.gr

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook