Δύο τρένα υψηλής ταχύτητας συγκρούστηκαν στην Κίνα. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, το σιδηροδρομικό δυστύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη Ουεντσού στην ανατολική Κίνα και οι νεκροί ανήλθαν στους 32, ενώ 89 είναι οι τραυματίες.

Μια υπερταχεία βρέθηκε ακινητοποιημένη πάνω στη σιδηροδρομική γέφυρα κοντά στην ανωτέρω πόλη, αλλά εμβολίστηκε από επερχόμενη υπερταχεία, οπότε δύο βαγόνια του ακινητοποιημένου συρμού βρέθηκαν στο έδαφος, κάτω απ' την γέφυρα.

Όμως, στο βίντεο, που παρέσχε ένας διασωθείς επιβάτης, απεικονίζεται και ένα τρίτο βαγόνι, εκτός της σιδηροτροχιάς και με φορά κάθετη προς το έδαφος. Η «σφοδρή σύγκρουση» έγινε στις 20.30 τοπική ώρα, δηλαδή στις 15.30 ώρα Ελλάδας.

Ένα νεότευκτο σιδηροδρομικό δίκτυο

Η γραμμή Πεκίνο-Σανγκάη, μήκους 1.300 χλμ., για υπερταχείες, εγκαινιάστηκε επίσημα πριν από λιγότερο από 30 ημέρες.

Το σιδηροδρομικό δίκτυο για υπερταχείες κόστισε στο κινεζικό δημόσιο περίπου 77 δισεκατομμύρια ευρώ μόνον πέρυσι.

Ο κυβερνητικός «στόχος» είναι, στο τέλος του 2020 το δίκτυο για υπερταχείες να καλύπτει, συνολικά, 16 χιλιάδες χιλιόμετρα -σε διαφορετικές μακρές διαδρομές εντός της αχανούς ασιαστικής χώρας.

Τον Απρίλιο 2008 στην Κίνα, λίγο πριν απ' τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες, 72 άνθρωποι σκοτώθηκαν, 400 τραυματίστηκαν, όταν ένα επιβατικό τρένο επέπεσε με δύναμη πάνω σε ένα εκτροχιασμένο επιβατικό τρένο.