Περιπετειώδης ήταν ο απεγκλωβισμός ενός κουταβιού δύο μηνών που είχε πέσει μέσα σε φρεάτιο στο Λουτράκι, του δήμου Πλατανιά, και παρέμενε εκεί αβοήθητο για τουλάχιστον τρεις ημέρες.

Ο απεγκλωβισμοός καθυστέρησε για λίγο, καθώς το σιδερένιο  κάλυμμα του φρεατίου ήταν πολύ βαρύ, δεν είχε ανοιχτεί για χρόνια και ήταν αδύνατον να σηκωθεί χωρίς την παρέμβαση της ΔΕΥΑΒΑ. Το σκυλάκι όμως είχε βρεθεί βράδυ και έπρεπε να περιμένει λίγο ακόμη, μέχρι να ξημερώσει ώστε να κινητοποιηθούν πυροσβεστική και συνεργεία για το μικρό κουτάβι.

Δείτε πώς περιγράφει η πρόεδρος του φιλοζωικού συλλόγου Νατάσα Μπομπολάκη, την επιχείρηση απεγκλωβισμού του μικρού κουταβιού

Χθες αργά την νύχτα ενημερωθήκαμε για ένα κουτάβι που βρισκόταν  τουλάχιστον 3 ημέρες σε ένα φρεάτιο στο χωριό  Λουτράκι του Δήμου Πλατανιά ενώ η μητέρα του βρισκόταν τις περισσότερες ώρες πάνω απο το φρεάτιο.

Το σιδερένιο  κάλυμμα του φρεατίου ήταν πολύ βαρύ και  δεν είχε ανοιχτεί για χρόνια και  ήταν αδύνατον να το σηκώσουν.

Προσπαθήσαμε να επικοινωνήσουμε με τους αρμοδίους στο  Δήμο Πλατανιά αλλά λόγω της προχωρημένης ώρας δεν κατέστη αυτό δυνατό.

Δώσαμε κάποιες οδηγίες στην γυναίκα να του ρίξει νερό για να δροσιστεί το σώμα του τουλάχιστον γιατί νερό σε μπολ δεν μπορούσαν να περάσουν απο το κάλυμμα  καθώς και τροφή.

Νωρίς σήμερα το πρωί μεταβήκαμε στον Δήμο Πλατανιά και συγκεκριμένα στην  ΔΕΥΑΒΑ  -  επιχείρηση ύδρευσης του Δήμου- και με το πυροσβεστικό όχημα του Δήμου , δύο άτομα και τα απαραίτητα  εργαλεία  μεταβήκαμε στο σημείο , που ήταν εγκλωβισμένο το κουτάβι .

Ο απεγκλωβισμός του ήταν σχετικά εύκολος , το σκυλάκι  , μια μινιατούρα δύο μηνών, ήταν μέσα σε ακαθαρσίες και αρκετά φοβισμένο.
Ήπιε πολύ νερό , το πήραμε και φύγαμε.

Στη  χνουδωτή μπαλίτσα, που  φιλοξενείται σε σπίτι μέλους μας, έγινε αμέσως αποπαρασίτωση, και τώρα παίζει με τα άλλα σκυλιά του σπιτιού περιμένοντας μια ζεστή και παντοτινή αγκαλιά.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τον υπάλληλο της ΔΕΥΑΒΑ κ. Ματαλλιωτάκη που  αμέσως ανταποκρίθηκε στο αίτημά  μας και βοήθησε στον απεγκλωβισμό.