Με μια ανοιχτή συγχαρητήρια ανακοίνωση η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ανοιχτοί Ορίζοντες συγχαίρει όσους συνέβαλαν στην αναστήλωση του Κούλε.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση αναφέρεται:

"Άνοιξε τις πύλες του για τους Ηρακλειώτες και ένα από τα πιο εμβληματικά μνημεία του Μεγάλου Κάστρου. Ο ιστορικός Κούλες, διαχρονικός '' φύλακας '' του λιμανιού και της πόλης.

Με την ευκαιρία αυτή θυμόμαστε την προσπάθεια και τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού και ιδιαίτερα με την Γενική Γραμματέα κα Λίνα Μενδώνη, για να ενταχθεί σε πρόγραμμα και να ξεκινήσει η αναστήλωση  του μνημείου.

Απαιτήθηκαν έξι χρόνια συνεχούς σκληρής δουλειάς των Yπηρεσιών του Υπουργείου Πολιτισμού, της Εφορίας Αρχαιοτήτων Ηρακλείου και ιδιαίτερα της Προϊσταμένης κας Βασιλικής Συθιακάκη, αλλά και του τότε Προέδρου της Επιτροπής Ανάδειξης Οχυρώσεων Κρήτης κ. Μιχάλη Ανδριανάκη, για να επιτευχθεί το σημερινό αποτέλεσμα.

Ένα έργο εντυπωσιακής ''ανακαίνισης'' μνημείου, που επιβεβαιώνει με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο, πως όταν υπάρχει Όραμα, Συνεργασία και Κατανόηση ανάμεσα στο ''Κέντρο'' και τις τοπικές κοινωνίες, μπορούν να γίνουν ``θαύματα``, ιδιαίτερα στον τομέα του Πολιτισμού που ο τόπος μας, ως Διεθνής Τουριστικός Προορισμός, έχει απόλυτη ανάγκη. Πολύ περισσότερο μάλιστα, όταν διαθέτει τη μοναδική πολιτιστική προίκα του συγκροτήματος των Ενετικών Τειχών, που ο Δήμος, εδώ και χρόνια, με σκληρές προσπάθειες - και υψηλό κόστος - αναδεικνύει και αξιοποιεί συνεχώς.

Συγχαρητήρια σε όλους όσους εργάστηκαν, για να έχουμε το σημερινό αποτέλεσμα που το χαίρονται και το καμαρώνουν οι Ηρακλειώτες, οι Κρητικοί αλλά και όλοι οι επισκέπτες.

Ο Επικεφαλής
Γιάννης Κουράκης"