Μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια του το 2014 να φθάσει στην Κύπρο από το Καστελόριζο (400km) κωπηλατώντας, ο προπονητής του δημοφιλούς αθλήματος στη Windsurfers on Tour, Κώστας Συμεωνίδης, έθεσε φέτος νέο υψηλότερο στόχο. Να επιχειρήσει το ίδιο, αυτή την φορά με αφετηρία την Κρήτη.

Ο διακεκριμένος ιστιοπλόος ήδη βρίσκεται ανοικτά της Πάφου. Άρχισε το παράτολμο εγχείρημα του στις 19 Αυγούστου και αύριο το βράδυ, με βάση τον προγραμματισμό του φθάνει αισίως στην Κύπρο. Θα τερματίσει την Κυριακή στη Λεμεσό, κάνοντας στάση το Σάββατο στο Πισσούρι. Η αδελφή του Ειρήνη Συμεωνίδη, η οποία είναι και η μεγαλύτερη θαυμάστρια του, μιλώντας στη Cyprus Times, ανέφερε ότι παρακολουθεί στενά από την πρώτη στιγμή την πορεία του αδελφού της.

Ο Κώστας όρθιος πάνω στην σανίδα του SUP  κάνει κουπί από τα χαράματα της περασμένη Παρασκευής. Άρχισε το δύσκολο ταξίδι του από το ανατολικότερο άκρο της Κρήτης, το Βάι.

Για την ασφάλεια του τον συνοδεύει σε κοντινή απόσταση σκάφος με 7μελές πλήρωμα, συμπεριλαμβανομένου και φυσιοθεραπευτή. Ο τολμηρός ιστιοπλόος κάνει κουπί για 12 ώρες την ημέρα. Κοιμάται και τρώει για λίγο στο σκάφος και μετά συνεχίζει το ταξίδι του.

Επικοινωνεί από δορυφορικό τηλέφωνο με την αδελφή μία φορά την ημέρα, για να την ενημερώνει ότι είναι καλά. Όλα κυλούν βάσει πιστού προγράμματος. «Πριν αρχίσει το ταξίδι του ακολουθούσε για μήνες την ίδια διαδικασία, ώστε να ήταν ο οργανισμός του προετοιμασμένος» ανέφερε η αδελφή του, Ειρήνη.

Ο Κώστας Συμεωνίδης θα διανύσει την απόσταση των 700 χιλιομέτρων, παλεύοντας με τα κύματα και τον άνεμο. Το εγχείρημα του γίνεται για φιλανθρωπικό σκοπό και συγκεκριμένα για τις ανάγκες του Κέντρου Προληπτικής Παιδιατρικής της Κύπρου.

Η όλη διοργάνωση τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργού Παιδείας της Κύπρου. Την Κυριακή 28 Αυγούστου στις 17:00, στο ξενοδοχεό Atlantica Bay στη Λεμεσό, θα γίνει η υποδοχή του.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook