Η Συμβουλευτική Μονάδα Χανίων του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ σε συνεργασία με τα συγκροτήματα CORE THE BAND, Hide n Seek και  Carl Axon and the Rocking Rebels διοργανώνει συναυλία στις 26 Αυγούστου 2016 και ώρα 21:00 στο προαύλιο χώρο του Γιαλί Τζαμί. Σκοπός της συναυλίας είναι η συλλογή τροφίμων και η ενημέρωση της τοπικής κοινωνίας σε θέματα εξαρτήσεων.

Οι πολίτες που επιθυμούν να συνεισφέρουν μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διάρκειας, ζυμαρικά, όσπρια, λάδι, κονσέρβες, γάλα εβαπορέ, δημητριακά κ.α.

Τα τρόφιμα που θα συγκεντρωθούν θα δοθούν στους Γιατρούς του Κόσμου Χανίων, στο κοινωνικό Παντοπωλείο Χανίων και στον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό τοπικό τμήμα Χανίων.

Συνδιοργανωτής της συναυλίας είναι η ΚΕΠΠΕΔΗΧ-ΚΑΜ.

 Το Κέντρο Θεραπείας Εξαρτημένων Ατόμων (ΚΕΘΕΑ) είναι φορέας απεξάρτησης στον οποίο ανήκουν ορισμένα από τα θεραπευτικά  προγράμματα  που λειτουργούν στην Ελλάδα, δηλαδή  ΚΕΘΕΑ ΙΘΑΚΗ, ΚΕΘΕΑ ΣΤΡΟΦΗ, ΚΕΘΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΕΞΟΔΟΣ, ΚΕΘΕΑ ΔΙΑΒΑΣΗ, ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ κ.α.. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα και τελεί υπό την εποπτεία του Υπουργείου Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης, από το οποίο κατά μεγάλο μέρος επιχορηγείται, ενώ ένα επίσης μεγάλο μέρος των εξόδων, καλύπτεται από δωρεές, εισφορές και χορηγίες.

Το θεραπευτικό πρόγραμμα  ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ, με  έδρα  το Ηράκλειο έχει δημιουργήσει ένα ολοκληρωμένο δίκτυο υπηρεσιών από το 1999 με στόχο την ενημέρωση – κινητοποίηση και τη θεραπεία. Απευθύνεται σε ενήλικους, έφηβους, κρατούμενους και αποφυλακισμένους χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών και τις οικογένειές τους, από όλη την περιφέρεια του νησιού μας. Παράλληλα το ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ αναπτύσσει δράσεις ενημέρωσης και πρόληψης σε ειδικές πληθυσμιακές ομάδες όπως μαθητές, καθηγητές και γονείς. 

Το πρόγραμμα είναι στεγνό, δηλαδή δεν χορηγούνται υποκατάστατα, η συμμετοχή είναι εθελοντική και οι υπηρεσίες προσφέρονται δωρεάν. Βασικός στόχος του ΚΕΘΕΑ ΑΡΙΑΔΝΗ είναι η ψυχολογική απεξάρτηση  από ψυχοτρόπες ουσίες, η εκπαίδευση, η επαγγελματική κατάρτιση και η ομαλή  επανένταξη των μελών στην κοινωνία.

Από τον Ιανουάριο του 2010 ξεκίνησε τη λειτουργία της η Συμβουλευτική Μονάδα Χανίων, η οποία προσφέρει ψυχοκοινωνική υποστήριξη σε έφηβους και ενήλικες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξάρτησης από νόμιμες και παράνομες ουσίες καθώς και στις οικογένειές τους. Επίσης, πραγματοποιεί ομάδες συμβουλευτικής σε κρατούμενους εξαρτημένους στο καταστήματα κράτησης Αγυιάς και στο Γενικό Κατάστημα Κράτησης Κρήτη Ι.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook