Ως ασυγχώρητη ανευθυνότητα χαρακτήρισε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας το ενδεχόμενο να μην συγκροτηθεί αραγές μέτωπο σε επίπεδο Κρήτης για τη διεκδίκηση άμεσης λειτουργίας της εταιρείας «Κρήτη Α.Ε.».

Σύμφωνα με δημοσίευμα  στο goodnet, με αφορμή πρόσφατη επιστολή των εργαζομένων στο ΥΠΕΧΩΔΕ που ζητούν την ανάκληση της ίδρυσης της εταιρείας και τη στάση του Περιφερειάρχη Κρήτης, που εκφράστηκε και μέσα από σχετικές δηλώσεις του κ. Αρναουτάκη στο flashnews.gr, σύμφωνα με τις οποίες φαίνεται να μην υποστηρίζει την ίδρυσή της επικαλούμενος την οικονομική κρίση και το ότι η Περιφέρεια έχει το προσωπικό που μπορεί να προσφέρει υπηρεσίες για την αναβάθμιση του οδικού δικτύου, ο κ. Όθωνας σε δήλωσή του τόνισε ότι το έργο του ΒΟΑΚ είναι

«ένα έργο που δεν χωράει στην προκρούστια κλίνη μνημονίων ούτε η οικονομική κρίση μπορεί να αποτελεί επαρκή δικαιολογία για την περαιτέρω καθυστέρησή του.

Και προφανώς είναι ένα έργο που κατά την άποψή μου η ίδια η πρόσφατη ιστορία έχει αποδείξει ότι δεν μπορεί να προχωρήσει μέσα από τις ήδη υφιστάμενες δομές των υπηρεσιών της Κρήτης, γιατί αν αυτό μπορεί να γίνει κάποιος πρέπει να εξηγήσει γιατί δεν έγινε τα τελευταία 40 χρόνια και καρκινοβατούν μελέτες και γίνονται επιμέρους τμήματα που μέχρι να γίνει το επόμενο έχει χαλάσει το προηγούμενο και μετράμε αίμα και νεκρούς. Δεν νομίζω ότι είναι κανείς διατεθειμένος να έχει κανενός είδους ανοχή απέναντι σε αυτό το μείζον θέμα».

Δεν θα υπάρξει καμία δικαιολογία και θα είναι ασυγχώρητη ανευθυνότητα από εμάς αν σήμερα το πολιτικό, θεσμικό, αυτοδιοικητικό δυναμικό της Κρήτης μαζί με τους ενεργούς πολίτες της κοινωνίας δεν συγκροτήσουμε ένα μέτωπο αραγές για τη λειτουργίας της εταιρείας, με σχεδιασμό επιτέλους ενός ολοκληρωμένου έργου και υλοποίησή του σε ένα χρονοδιάγραμμα που να αφορά επιτέλους τη γενιά που ζει σήμερα και μεγαλώνει στην Κρήτη».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook