Ισόπαλο 0-0 έληξε το πρώτο φιλικό παιχνίδι που έδωσε ο Εργοτέλης επί Ολλανδικού εδάφους με αντίπαλο την Ουτρέχτη από την Α΄ κατηγορία της Ολλανδίας. 
Το παιχνίδι έγινε κάτω από συνεχή βροχόπτωση όμως αυτό δεν εμπόδισε 1.000 περίπου θεατές να δώσουν το παρόν για να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση. 
Ο Εργοτέλης έδειξε αρκετά καλά στοιχεία μέσα στο γήπεδο και για πρώτο φιλικό παιχνίδι εν όψει της νέας χρονιάς εμφάνισε ένα πολύ καλό σύνολο τόσο στο πρώτο όσο και στο δεύτερο ημίχρονο . 
Ο Νίκος Καραγεωργίου χρησιμοποίησε διαφορετική ενδεκάδα σε κάθε ημίχρονο εκτός από την θέση του τερματοφύλακα καθώς ο Αθανασίου έπαιξε σε όλο τον αγώνα. Ο Γιαλούσης δεν πήρε χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την Ουτρέχτη καθώς
έχει προσβληθεί από ίωση και παρέμεινε στο ξενοδοχείο όπου έχει καταλύσει η αποστολή του Εργοτέλη. 
Το φίλμ του αγώνα 
Στην πρώτη αξιόλογη φάση του αγώνα οι γηπεδούχοι απείλησαν μόλις στο 5ο λεπτό της αναμέτρησης όταν ο Ταγάκι με απευθείας κτύπημα φάουλ έστειλε τη μπάλα λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του Αθανασίου, για να έρθει η απάντηση από τον Εργοτέλη δύο λεπτά αργότερα όταν Μπούντιμιρ βρήκε έξυπνα τον Χρυσοφάκη ο οποίος με βολέ στην κίνηση έστειλε τη μπάλα δίπλα από τη συμβολή των δοκών του Κούμινς.
Νέα καλή φάση για τους παίκτες της Ουτρέχτης έγινε στο 25’, όταν μετά την κεφαλιά του Ντεμούζ, ο Γιοβάνοβιτς έδιωξε τη μπάλα λίγο πριν περάσει τη γραμμή του τέρματος. Ο Σίλβα Ζούνιορ στο 36’ με ατομική προσπάθεια και πλασέ που πέρασε λίγο άουτ, έκανε την τελευταία καλή φάση του αγώνα για το πρώτο μέρος της αναμέτρησης.
Η εικόνα του αγώνα δεν άλλαξε στην επανάληψη, με τους δύο προπονητές να κάνουν αρκετές αλλαγές. Μοναδικές αξιόλογες φάσεις ήταν στο 62’ και 65’ για την Ουτρέχτη όταν το πλασέ του Ασαρέ πέρασε άουτ και το φάουλ του Βάϊτενς μπλόκαρε ο Αθανασίου αντίστοιχα. 
Ουτρέχτη: Κούμινς, Μάρτενσον, Μουλένγκα, Ντεμούζ, Φαν Ντε Μάρελ, Σχούτ, Ταγάκι, Σαρότα, Λένσκι, Φόρστερμανς, Μπούλντχαουζ.
Έπαιξαν και οι: Ζούλο, Ασαρέ, Κέρινγκς, Νέιχολτ, Λιμιπάλι, Καλί, Μάρκιετ, Βαν Ντε Χουρν, Βάιτενς.
Εργοτέλης: Αθανασίου, Γιοβάνοβιτς, Σαρρής, Βίσιο, Τζανακάκης, Μπέτο, Τζούνιορ, Φραγκουλάκης, Χρυσοφάκης, Κουτσιανικούλης, Μπούντιμιρ.
Εργοτέλης Β’ μέρος: Αθανασίου, Πρωτογεράκης, Σασιασβίλι, Κανδηλάκης, Χίμπλινγκερ, Ολίσε, Κυριακίδης, Ρομάνο, Χαντί (80’ Μπουχαλάκης), Λεάλ, Κατσικοκέρης. 
Ικανοποιημένος από την προσπάθεια των παικτών του καθ΄όλη την διάρκεια του φιλικού αγώνα με την Ουτρέχτη έμεινε ο τεχνικός του Εργοτέλη Νίκος Καραγεωργίου ο οποίος μετά τη λήξη της αναμέτρησης δήλωσε: «Ήταν το πρώτο φιλικό παιχνίδι για εμάς και γι’ αυτό το λόγο το μοιράσαμε για να πάρουν σχεδόν όλοι οι παίκτες από ένα ημίχρονο συμμετοχής. Αυτή την εποχή αυτές είναι οι δυνατότητές μας από πλευράς δυνάμεων. Αν θέλουμε να συγκρίνουμε τα δύο ημίχρονα, στο πρώτο ήμασταν καλύτεροι, πιο σταθεροί και πιο σίγουροι. Το δεύτερο δεν ήταν και τόσο καλό για εμάς. Παρόλα αυτά, ήταν το πρώτο παιχνίδι και η προσπάθεια των παικτών έγινε στο μέγιστο βαθμό».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook