Συναντήσεις με τον Αμερικανό ομόλογό του Τίμοθι Γκάιτνερ, την επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, το διεθύνοντα σύμβουλο του ΙΙF Τσαρλς Νταλάρα και τον Γερουσιαστί Τζον Κέρι θα έχει στην Ουάσιγκτον ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος.

Όπως δημοσιεύει η naftemporiki, ο κ. Βενιζέλος, που μεταβαίνει την Κυριακή το βράδυ στην αμερικανική πρωτεύουσα, θα εκφωνήσει επίσης ομιλία στο Peterson Institute for International Economics, με θέμα «Greek debt crisis: challenges and opportunities».

Εν τω μεταξύ, όπως έγινε γνωστό τη Δευτέρα, το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ θα συνεδριάσει για την Ελλάδα.

Το Σάββατο το βράδυ, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με το Γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα χαρακτήρισε σημαντικά «τα βήματα που έκανε» η Ευρωζώνη αναφορικά και με το πακέτο στήριξης της Ελλάδας στη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης.

Ο κ. Ομπάμα συμφώνησε με τον κ. Νικολά Σαρκοζί πως «τα βήματα που έγιναν είναι σημαντικά ώστε να συμβάλουν στη διασφάλιση της σταθερότητας στην Ευρωζώνη και στη διατήρηση της οικονομικής ανάκαμψης στην Ευρώπη» ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook