Δήλωση Γραμματέα Π.Ε. Ν.Δ. κ. Λευτέρη Αυγενάκη αναφορικά με την αδυναμία εφαρμογής του ν. 4412/2016:

«Η προχειρότητα και η απουσία προγραμματισμού της Κυβέρνησης οδηγεί τη χώρα στη διάλυση!

Αυτή τη φορά το θύμα είναι … τα δημόσια έργα! Ψηφίσθηκε και τέθηκε σε ισχύ μεν ο ν. 4412/2016 για τις δημόσιες συμβάσεις, καθίσταται δε αδύνατη η εφαρμογή του! Έτσι, δεν μπορεί να δημοπρατηθεί κανένα δημόσιο έργο!

Στον “πάγο” μπαίνουν, λοιπόν, έργα όπως για παράδειγμα στην περιοχή του Ηρακλείου η επέκταση του Βενιζέλειου νοσοκομείου, τα έργα της αναβάθμισης σχολικών υποδομών, όπως το Καπετανάκειο και οι Βρεφονηπιακοί σταθμοί Καστελίου και Πύργου, οδικά έργα, δίκτυα αποχέτευσης και βιολογικοί καθαρισμοί, καθώς και άλλα σημαντικά θέματα, όπως οι συμβάσεις για τη μεταφορά των μαθητών.

Άραγε, το “αναπτυξιακό όραμα” της Κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ σημαίνει πολύμηνες καθυστερήσεις στη δημοπράτηση δημοσίων έργων, καταστροφικές συνέπειες για την εξέλιξη των έργων και, κυρίως, την τοπική οικονομία, την κίνηση χρημάτων στην τοπική αγορά και τη δημιουργία θέσεων εργασίας;

Βεβαίως, η ύπαρξη μιας απλής μεταβατικής διάταξης για την ισχύ του προηγούμενου νομοθετικού πλαισίου, έως ότου καταστεί δυνατή, από την Κυβέρνσηση, η εφαρμογή του ν. 4412/2016  θα επέλυε το πρόβλημα.

Αλλά, ακόμη και αυτό το απλό, προϋποθέτει την ύπαρξη αφενός κοινής λογικής και αφετέρου βούλησης για την στήριξη της ανάπτυξης.

Δυστυχώς, για τους πολίτες και τη χώρα μας, φαίνεται πως η κυβέρνηση στερείται ακόμη και αυτών!».  

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook