Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με τον διεθνή δικτυακό τόπο υπολογισμού αποστάσεων toponavi.com καθώς δείχνει οτι στην Κρήτη υπάρχει τρένο και μάλιστα...δεν αποδίδει τόσο καθώς το αυτοκίνητο διασχίζει πιο γρήγορα την απόσταση Σητεία - Κίσσαμος! 

Την ενδιαφέρουσα και χρηστική πληροφορία εντόπισαν στο διαδίκτυο οι αρμόδιοι του Συλλόγου "SOS Τροχαία Εγκλήματα" 

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν στο :

Σύμφωνα με το διεθνή δικτυακό τόπο υπολογισμού αποστάσεων toponavi.com το τρένο στην Κρήτη όχι μόνο λειτουργεί αλλά αποδείχτηκε τελικά πιο αργό από το αυτοκίνητο.

Προσπαθώντας να ενημερωθούμε για την απόσταση από την Σητεία έως το Καστέλι Κισσάμου μαθαίνουμε όχι μόνο ότι είναι 300,51km, αλλά και ότι μπορεί να διανυθεί σε 2,8 ώρες (168.8 λεπτά) με το αυτοκίνητο ή σε 3,2 ώρες (192,9 λεπτά) με το τρένο. Το αυτοκίνητο δηλαδή διανύει σε περίπου 25 λεπτά λιγότερο χρόνο την απόσταση πράγμα που σημαίνει πως αναπτύσσει μια μέση ταχύτητα  107km/h την ώρα που το τρένο κινείται με 93,5km/h

Αυτό αποτελεί μια κατά κράτος ήττα όσων υποστήριζαν την ιδέα της ανάπτυξης σιδηροδρομικού δικτύου στην Κρήτη και προφανώς ερμηνεύει το γεγονός της αθόρυβης έναρξης λειτουργίας του τρένου χωρίς τελετές εγκαινίων και τα σχετικά μια και η ιδέα και η επένδυση αποδείχθηκε καταστροφική και κανείς δεν επιθυμεί να συνδέσει το όνομα του μ αυτήν.

Ας σημειωθεί πως ήδη από τον Ιούνιο του 2014 στην Περιφέρεια Κρήτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για την οδική ασφάλεια όπου ανάμεσα στ άλλα συζητήθηκε η υιοθέτηση προγράμματος που περιελάμβανε και την μέσω ειδικών εντύπων ενημέρωση των τουριστών ώστε να δείχνουν προσοχή στις αφύλακτες διαβάσεις των τρένων (και των τραμ) στο νησί. . Η πρωτοποριακή αυτή δράση οπωσδήποτε συνέβαλε ώστε να έχουμε μηδενικό αριθμό τραυματισμών από τα τρένα (και τα τραμ) στην Κρήτη.  Γεγονός βέβαια ιδιαίτερα σημαντικό αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο αριθμό θυμάτων από τροχαία στους δρόμους της Κρήτης.