Για υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας επιτροπών και θεσμών από την Δημοτική αρχή κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη "Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες", τονίζοντας πως δεν θα συμμετέχει σε συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής καθώς δεν θέλει να "νομιμοποιήσει αντιδημοκρατικές πρακτικές".

Στην ανακοίνωσή τους οι Ενεργοί Πολίτες αναφέρουν:

"Να μπει ένα τέλος στην υποβάθμιση της δημοκρατικής λειτουργίας επιτροπών και θεσμών από την Δημοτική αρχή

 Νέο κρούσμα : ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Η συζήτηση και ψήφιση προγράμματος τεχνικών έργων και σχεδίου προϋπολογισμού για το έτος 2017 προγραμματίστηκε για σήμερα Δευτέρα 5/9/2016 .

Οι εισηγήσεις δόθηκαν ηλεκτρονικά Παρασκευή 2/9/2016 αργά το μεσημέρι.

Ουσιαστικά μηδενικός χρόνος προετοιμασίας των μελών της οικονομικής επιτροπής, ώστε με τις προτάσεις, συμφωνίες ή αντιρρήσεις να διατυπωθεί ένα πιο ολοκληρωμένο σχέδιο και κυρίως πιο υλοποιήσιμο. Διότι το μόνιμο χαρακτηριστικό που έχομε αυτά τα χρόνια στο Δημοτικό Συμβούλιο είναι οι συνεχείς τροποποιήσεις του τεχνικού προγράμματος και του προϋπολογισμού.

Βέβαια δεν ξεχνάμε και τα περσινά κατορθώματα της Δημοτικής αρχής που σε μία, ουσιαστικά, συνεδρίαση έφερε και ψήφισε πρόγραμμα τεχνικών έργων και προϋπολογισμό, προκαλώντας την συνολική αποχώρηση της αντιπολίτευσης από αυτήν την συνεδρίαση – παρωδία. Το αποτέλεσμα φαίνεται σε όλες τις ημερήσιες διατάξεις, οικονομικής επιτροπής και δημοτικού συμβουλίου φέτος. Συνεχείς τροποποιήσει ς και συμπληρώσεις με αλλαγές του προϋπολογισμού.

Η δημοτική μας κίνηση « ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΕΝΕΡΓΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ» δεν θα συμμετάσχει σε αυτή την συνεδρίαση γιατί δεν θέλει να νομιμοποιήσει τέτοιου είδους αντιδημοκρατικές πρακτικές.

Θα διατυπώσουμε τις προτάσεις (όπως κάνομε πάντα) τόσο στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όσο και δημόσια για το τι έργα και τι προϋπολογισμό έχει ανάγκη η πόλη και οι Δημότες μας."