Έκαναν «αποθήκη» ναρκωτικών 30χρονο Αιγύπτιο, κρατούμενο των φυλακών Αλικαρνασσού! Μέχρι σε αυτό το σημείο έφθασαν κάποιοι για να διασφαλίσουν ότι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της φυλακής δεν θα μπορέσουν να εντοπίσουν την «καβάντζα» των ναρκωτικών, τα οποία έκρυβαν σε …μόνιμη βάση στον πρωκτό του κρατούμενου, ο οποίος έβγαζε και έβαζε ποσότητες ανάλογα με τη… ζήτηση. 

Πρόκειται για μία πρωτοφανή για τα δεδομένα της φυλακής υπόθεση. Το φαινόμενο κάποιος κρατούμενος να καταπίνει «μπαλάκια» ηρωίνης μετά από μεταγωγή είναι σύνηθες και «προσφιλές» στους κύκλους των κρατουμένων, γι’ αυτό και εφαρμόζονται συγκεκριμένοι κανονισμοί ελέγχου και ασφάλειας για τους νέοεισερχόμενους, ώστε να μπορούν ακριβώς να ελεγχθούν απόπειρες εισαγωγής ναρκωτικών στη φυλακή.

Το να μετατρέπεται όμως ένας κρατούμενος σε καθημερινή βάση σε «καβάτζα» ναρκωτικών είναι ασυνήθιστο. Θεώρησαν προφανώς ότι οι έλεγχοι από πλευράς φυλακής δεν θα φθάσουν μέχρι τα …απόκρυφα του συγκεκριμένου κρατουμένου, ο οποίος «εφημέρευε» σε 24ωρη βάση.Οπουδήποτε αλλού και να είχαν κρύψει τα ναρκωτικά, θα εντοπίζονταν με σχετική ευκολία, είτε στα κελιά είτε σε κοινόχρηστους χώρους, όπως έχει συμβεί κατ’επανάληψη στο παρελθόν.

Η πληροφορία, το κλύσμα και η αξονική

Η πληροφορία για την «αυστηρώς προσωπική» φύλαξη των ναρκωτικών έφθασε στα …αυτιά των σωφρονιστικών υπαλλήλων, οι οποίοι δεν έχασαν τον χρόνο τους. Αρχικώς προσέγγισαν τον 30χρονο Αιγύπτιο και του ζήτησαν να τους παραδώσει τα ναρκωτικά. Εκείνος όμως έκανε τον ανήξερο. «Δεν έχω τίποτα να κρύψω» είπε.

Με τον κρατούμενο να εμφανίζεται αρνητικός, οι σωφρονιστικοί αναγκάστηκαν να περάσουν στο επόμενο βήμα και να του κάνουν κλύσμα. Τον έκλεισαν σε ένα κελί και περίμεναν μέχρι να έρθει η στιγμή που θα τους ζητούσε να τον οδηγήσουν στην τουαλέτα.

Σύμφωνα με κύκλους των φυλακών, ο Αιγύπτιος υπό το φόβο να αποκαλυφθεί και να κατασχεθούν τα ναρκωτικά, αφαίρεσαι μόνος από τον πρωκτό του τα «μπαλάκια» με την ηρωίνη και τα κατάπιε.

Μετά και από αυτήν την εξέλιξη, η μεταφορά του στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο ήταν μονόδρομος. Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε αξονική τομογραφία που έδειξε ότι μέσα του υπάρχουν «ξένα σώματα». Τώρα, παραμένει νοσηλευόμενος και φρουρούμενος από τους σωφρονιστικούς, μέχρι να αφοδεύσει με φυσικό τρόπο. Για την υπόθεση έχει ενημερωθεί το τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών Ηρακλείου που διενεργεί σχετική προανάκριση.

Εφημερίδα Πατρίς