Για δεύτερη συνεχή χρονιά το 2ο Φεστιβάλ Εικαστικών Τεχνών του Αλσους Κουλε θα λάβει μέρος στις Μοίρες στις 8, 9 ,10 του Σεπτεμβρίου 2016.

Το φεστιβάλ είναι μια γιορτή τέχνης, ένα καλλιτεχνικό γεγονός, διατηρώντας όμως έναν εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα.Για τρεις μέρες καλλιτέχνες από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού που συμμετέχουν εθελοντικά και επισκέπτες,θα έχουν την ευκαιρία να έρθουν σε επαφή και να γνωρίσουν νέα καλλιτεχνικά έργα, να παρουσίασουν στο κοινό τα δικά τους και να συμμετάσχουν σε εργαστήρια και δράσεις που θα γίνουν παράλληλα.

Το θέμα του φετινού φεστιβάλ είναι”ο άνθρωπος” και η συμμετοχή καταξιωμένων καλλιτέχνων και νέων δημιουργών από την ευρύτερη περιοχή του Δήμου Φαιστού που λάμβάνουν μέρος εθελοντικά,στις παρακάτω ειδικότητες:

Ζωγραφική, Καλλιτεχνική Φωτογραφία, Γλυπτική, Ψηφιδωτό, Performance, Μουσική, Λογοτεχνία, Ποίηση, Χειροποίητα,κ.α.
Το Φεστιβάλ διοργανώνει η θεατρικη ομάδα Μοιρών  «ΘΕΑΤΡΟ ΔΙΧΩΣ ΟΝΟΜΑ» με την συνέργασία του Δήμου Φαιστού,της Περιφέρειας Κρητης και του Πολιτιστικού Κέντρου Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας και το  πρόγραμμα  περιλαμβάνει: 

Συμμετοχή του Κέντρου Ημέρας(Ατόμων με Ψυχικη Υγεία) του Δήμου Φαιστού.

Ομαδική έκθεση από τα τμήματα: Σχολή Αγιογραφίας, Τμήμα Ψηφιδωτού, Διακοσμητική με χαρτί (Ντεκουπάζ) του Πολιτιστικού Κέντρου Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας 

Καλλιτεχνική Φωτογραφία από τον Ορειβατικό Συλλογο Μοιρών,   Performance από το Θέατρο Δίχως Όνομα,
εκθέση:ζωγραφικής Σκορδαλάκης Γεώργιος, Στρατιδάκη Μαρία Λαδουκάκη Βουλα κ.α. ,ξυλογλυπτικής Αλεβυζάκης Γεώργιος,Κεραμικής Παπαδάκης Γεώργιος, Γλυπτική Μάρμαρα Καμπουράκη Αβεε,επίσης,Ψηφιδωτό, Μουσική, Λογοτεχνία, Ποίηση, Χειροποίητα,κ.α.
Εργαστήρι Διακοσμητική με χαρτί (Ντεκουπάζ) του Πολιτιστικού Κέντρου Επικοινωνιακού και Μορφωτικού Ιδρύματος Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας 

Εργαστηρι χειροποιητης κουκλας  Ύβα Κουμαντάκη .Εργαστηρι Χειροποίητου Κεντήματος Γεωργία Ξεκαρδάκη, Χειροποίητες δημιουργίες Σαββακης Νεκταριος κ.α.

Θεατρικές παραστάσεις από τις Θεατρικές Ομάδες:Δρώντες επι Σκηνής Δημου Μίνωα Πεδιάδος με το έργο Το Μεγάλο μας Τσίρκο,η Θεατρική Ομάδα Τυμπακίου με το έργο Μια τρελή Τρελή Οικογένεια  και Μουσική από τους Χορωδούς του Νότου.
Η συμμετοχή καλλιτεχνών στο φεστιβάλ είναι εθελοντική.Οι εκδηλώσεις θα γίνουν από στις 8,9,10 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα   18:30-24:00. 
Όποιος επιθυμεί μπορεί να φέρει μαζί του φάρμακα και φαρμακευτικό υλικό που δεν χρειάζεται για την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου του Δήμου Φαιστού.

* Γενική είσοδος δραστηριοτήτων ανα ημέρα 2ε. Τα έσοδα  από την είσοδο θα διατεθούν για κάλυψη εξόδων του φεστιβάλ  και κοινωφελείς σκοπούς

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook