Το νέο iPhone 7, καθώς και τη νέα γενιά του Apple Watch παρουσίασε σήμερα η Apple σε μια λαμπερή εκδήλωση στην αίθουσα Bill Graham, στο Σαν Φρανσίσκο.

Παράλληλα, η εταιρεία από την Καλιφόρνια ανακοίνωσε τη συνεργασία της με τη Nintedo, αλλά και την άφιξη του…. Pokemon Go στο smartwatch της.

Ακριβώς στις 20.00 (ώρα Ελλάδας), τα φώτα στην αίθουσα χαμήλωσαν για να προβληθεί ένα κλιπ με πρωταγωνιστή τον Tim Cook κι έναν οδηγό, όπου έγινε αναφορά στην ασφάλεια που θα πρέπει να παρέχουν τα κινητά της εταιρείας.

Κατόπιν, στη σκηνή ανέβηκε ο διευθύνοντας σύμβουλος της Apple, Tim Cook, λέγοντας πως «έχουμε μερικά υπέροχα πράγματα να μοιραστούμε μαζί σας αυτό το πρωινό. Θα ήθελα να αρχίσω με μερικά updates, αρχής γενομένης από το Apple Music».

Αφού ανέφερε ότι πλέον υπάρχουν πάνω από 17 εκατ. εγγεγραμμένοι στο Apple Music, σημείωσε ότι η υπηρεσία έχει γίνει ο βασικός προορισμός για νέους και υπάρχοντες καλλιτέχνες όπου λανσάρουν τη μουσική τους. «Απλά συνεχίζει να γίνεται καλύτερη», σημείωσε πριν περάσει σε αλλαγές και αναβαθμίσεις στο App Store.

«Το App Store έχει αλλάξει τον κόσμο του λογισμικού και έχει αλλάξει οριστικά τον τρόπο ζωής μας. Πάνω από 140 δισ. εφαρμογές έχουν κατέβει από το App Store», δήλωσε ο Tim Cook πριν κάνει ειδική αναφορά στα βιντεοπαιχνίδια: «Ο συνδυασμός των εκπληκτικών προϊόντων μας και η επιτυχία του App Store έχουν κάνει τα iPhone και iPad τις πιο δημοφιλείς συσκευές στον κόσμο».

Οι τιμές του iPhone 7 στην Ελλάδα

Σε περίπου ένα μήνα αναμένεται να είναι διαθέσιμα στην Ελλάδα τα νέα iPhone 7 και 7 Plus, τα οποία ανακοινώθηκαν χθες από την Apple.

Η Ελλάδα δεν θα είναι στο πρώτο «κύμα» διάθεσης στις 16 Σεπτεμβρίου αλλά θα έρθουν στην Ελλάδα μέσα στο πρώτο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, πιθανότατα είτε στις 7 είτε στις 14 του επόμενου μήνα.

Όσον αφορά τις τιμές πιθανότατα θα ξεκινούν από τα 799 ευρώ για το iPhone 7 με αποθηκευτικό χώρο 32 GB (σ.σ. η έκδοση των 16 GB καταργείται ακόμη και στα παλαιότερα iPhone 6 και 6s) και θα φθάνουν στα 1.199 ευρώ για την πιο ακριβή έκδοση του iPhone 7 Plus με 256 GB.

Η φήμη περί κατάργησης της υποδοχής για ακουστικά επιβεβαιώθηκε και τα ενσύρματα ακουστικά που θα περιλαμβάνονται στο πακέτο θα συνδέονται μέσω της θύρας lightning.

Τα νέα iPhone έχουν νέο επεξεργαστή (Α10 Fusion) και είναι πιο γρήγορα σε σχέση με τους προκατόχους τους, ενώ η μπαταρία αντέχει περισσότερο.

Η Nintendo στο App Store

«Το Gaming είναι η πιο δημοφιλής κατηγορία στο κατάστημά μας με πάνω από μισό εκατ. παιχνίδια για να επιλέξετε. Όμως υπάρχει κάτι, ή μάλλον κάποιος, που λείπει», είπε και ανακοίνωσε την άφιξη της Nintendo στο App Store!

«Καλωσορίστε τον Mario και παρακαλώ υποδεχτείτε από τη Nintendo, τον πατέρα του Mario», είπε και στη σκηνή ανέβηκε ο Shigeru Miyamoto. Μιλώντας στα Ιαπωνικά, ο Miyamoto ανακοίνωσε ένα νέο παιχνίδι στο iOS, το Super Mario Run, το οποίο θα κυκλοφορήσει πριν τις (χριστουγεννιάτικες) διακοπές του 2016.

Στη συνέχεια, το λόγο πήρε και πάλι ο Tim Cook για να αναφερθεί στις δράσεις της Apple όσον αφορά στην εκπαίδευση, με τη δωρεά Mac και iPad σε καθηγητές και μαθητές, αλλά και τη δημιουργία ενός ειδικού λογισμικού για εκμάθηση στον προγραμματισμό, αλλά κι ενός ακόμη εκπαιδευτικού εργαλείου, του iWork.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook