Στην πρώτη διεθνή του εμφάνιση για τη φετινή χρονιά,  στους Βαλκανικούς Αγώνες Ξιφασκίας, οι οποίοι πραγματοποιήθηκαν  το προηγούμενο Σάββατο στη Βάρνα της Βουλγαρίας ο Μάριος Γιακουμάτος κατέκτησε την 8η θέση.

Ο αθλητής της Γ.Ε.Η. και μέλος της Εθνικής Ομάδας Σπάθης, προκρίθηκε στην τελική δεκαεξάδα, όπου βρέθηκε αντιμέτωπος με το Βούλγαρο Αρναούτοβ, τον οποίο νίκησε με σκορ 15-13 και εξασφάλισε την πρόκριση για την τελική οκτάδα. Ένας πόντος του στέρησε την πρόκριση του στην τετράδα αφού ηττήθηκε με σκορ 15-14 από τον Μολδαβό Μέλνικ και παρέμεινε στην 8η θέση ης τελικής κατάταξης.

   Επίσης, την πρώτη της εμφάνιση σε Πανελλήνια διοργάνωση πραγματοποίησε η αθλήτρια της Γ.Ε.Η. και μέλος της Προεθνικής Ομάδας Σπάθης, Γιούλη Παρασύρη,  που συμμετείχε  στο Κύπελλο Νέων Ανδρών-Γυναικών, στην Αθήνα. Η αθλήτρια προκρίθηκε μετά από μια σειρά νικηφόρων αγώνων  στην τελική δεκαεξάδα. Στον αγώνα για την οκτάδα δεν κατάφερε να προκριθεί και παρέμεινε στην16η θέση.

   “Συγχαίρουμε τους αθλητές του συλλόγου για την παρουσία τους και  τις επιδόσεις τους στις παραπάνω διοργανώσεις. Βρισκόμαστε πάντα δίπλα τους  και θα τους στηρίζουμε στο δύσκολο δρόμο που ακολουθούν. Ευχόμαστε καλή αθλητική χρονιά σε όλους με πολλές αγωνιστικές επιτυχίες. Επίσης, επιθυμούμε να ευχαριστήσουμε την ΑΝΕΚ-BLUE STAR FERRIES, για τη στήριξη στις μετακινήσεις των αποστολών μας, καθώς και τη CYTA HELLAS  CYTA HELLAS για την πολύτιμη οικονομική στήριξη που προσφέρει στον Μάριο Γιακουμάτο, την εταιρεία SPORTS ESCRIME για τη χορηγία του αθλητικού εξοπλισμού του και το ραδιοφωνικό σταθμό 105,5 ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ  χορηγό επικοινωνίας του αθλητή μας.”

    Εντωμεταξύ, οι εγγραφές στα τμήματα Ξιφασκίας του συλλόγου ξεκίνησαν από 5 Σεπτεμβρίου και συνεχίζονται καθημερινά 18:00 - 20:00 στο Παγκρήτιο Στάδιο Ηρακλείου-θύρα 6.Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6946490465