Με μικρή συμμετοχή πραγματοποιήθηκε σήμερα στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, η απεργιακή συγκέντρωση των εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Οι εκπαιδευτικοί βγήκαν σήμερα στους δρόμους θέλοντας ετσι να δείξουν την αντίδραση τους στην κατάσταση που επικρατεί στην εκπαίδευση σε σχέση με τα όσα παρουσιάζει το αρμόδιο υπουργείο. Όπως υποστηρίζουν, η κυβέρνηση παρουσιάζει μια ειδυλλιακή κατάσταση στην παιδεία σε σχέση με την πραγματικότητα οπου τα προβλήματα είναι πολλά και δεν αφορούν προσωπικά μονο τους ίδιους τους καθηγητές αλλα επηρεάζουν άμεσα και τα παιδιά.

Πετράκης Νεκτάριος (Γενικός Σύμβουλος ΑΔΕΔΥ και Πρόεδρος Νομαρχιακού τμήματος ΑΔΕΔΥ Νομού Χανίων) “Ανοργανωσιά και εγκατάλειψη απο την κυβέρνηση”

“Σε σχέση με την παρισινή χρονιά ένας εκπαιδευτικός περικόπηκε απο ολα τα σχολεία. Αυτό ειχε σαν αποτέλεσμα να μειωθούν τα κενά οσο και οι πλεονάζοντες εκπαιδευτικοί να μπορούν να καλύψουν ενα μεγάλο μέρος των κενών και ως συνέχεια οι χιλιάδες συνάδελφοι μας που επι σειρά ετων δούλευαν ως αναπληρωτές στα σχολεία να “περισσεύουν” πλέον, και να οδηγούνται στην ανεργία. Θέλουμε ενα δημόσιο σχολείο που να δίνει τα απαραίτητα στους μαθητές”

Κληρονόμου Ντίνα (Πρόεδρος του Συλ. Εκπαιδευτικών Α΄Βάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων) 

“Η σημερινή κινητοποίηση είναι η αρχή ενάντια στις αποφάσεις που άλλαξαν την δομή του νηπιαγωγείου και του δημοτικού .Ναι μεν φέτος οι αναπληρωτές ήρθαν στην ώρα τους αλλά παραμένουν αναπληρωτές. Εμείς διεκδικούμε μόνιμους διορισμούς σε όλους τους εκπαιδευτικούς. Θεωρούμε οτι το ολοήμερο έχει χάσει την μορφή της αντισταθμιστικής εκπαίδευσης, γεγονός οτι πολύ δάσκαλοι θα μπαίνουν σε διαφορετικά σχολεία ειναι αντιπαιδαγωγικό και διαταράσσει την παιδαγωγική σχέση δασκάλου – μαθητή. Επίσης το οτι τα μαθήματα ειδικοτήτων μπορούν να τα πάρουν με δεύτερη ανάθεση δάσκαλοι ακυρώνει την επέκταση των σχολείων σε ολα τα σχολεία.

Είναι οπισθοδρόμηση, εκπαιδευτικοί που δεν έχουν σχέση με την ειδική αγωγή να αναλαμβάνουν τέτοιο ρόλο. Το ίδιο ισχύει και με το ολοήμερο πρόγραμμα που πηγαίνει πολλά χρόνια πίσω. Εμείς εδω διεκδικούμε τα αυτονόητα. Θέλουμε εκπαιδευτικούς που έχουν μόνιμη θέση. Καλούμε την κοινωνία να συμπαρασταθεί στον αγώνα μας.”

Σχετικά με την μικρή συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην συγκέντρωση η κ.Κληρονόμου, δήλωσε οτι δεν είανι ικανοποιημένοι απο την συμμετοχή αλλα ωστόσο καταλαβαίνει οτι η οικονομική κατάσταση πολλών συναδέλφων δεν τους επιτρέπει να συμμετέχουν σε απεργίες.

 Βασίλης Λιόντος (Πρόεδρος ΕΛΜΕ Χανίων) “Για 7η χρονιά δεν έγινε καμία μόνιμη πρόσληψη εκπαιδευτικού”

“Η κυβέρνηση παρουσιάζει μια εικόνα που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Το δημόσιο σχολείο μετά τις τεράστιες παρεμβάσεις που έκανε η κυβέρνηση ανατρέπει με ριζικό τρόπο την κατάσταση στην δημόσια εκπαίδευση. Μετατρέπουν την τεχνική εκπαίδευση σε μια κατάρτιση και δεξιότητα, βγάζοντας μια δεξαμενή νέων εργαζομένων που θα δουλεύουν σε καταστάσεις “γαλέρας” στον δημόσιο τομέα, ανατρέποντας τα έτσι τα μορφωτικά δικαιώματα των παιδιών. Για 7η χρονιά δεν έγινε πρόσληψη μόνιμου προσωπικού. Ολα τα προηγούμενα χρόνια έχουν συνταξιοδοτηθεί 18 χιλιάδες συνάδελφοι χωρίς να έχει γίνει καμία απολύτως πρόσληψη.”

Η συγκέντρωση των εκπαιδευτικών θα ολοκληρωθεί με πορεία διαμαρτυρίας εξω απο την διεύθυνση Α’Βάθμιας εκπαίδευσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook