Γενική συνέλευση της Ένωσης ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στο Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου.

Στην ανακοίνωαη της Ένωσης αναλυτικά αναφέρεται:

“Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ηρακλείου, το ταξικό σωματείο μας σας καλεί να οργανώσουμε τον αγώνα για τη διεκδίκηση των απωλειών που είχαμε σε μισθούς, μεροκάματα, συντάξεις & κυρίως της κατάργησης των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν ή καταργούν τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Να αγωνιστούμε ώστε κανένας να μη δουλεύει χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Κανένας μόνος του δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την οργανωμένη επίθεση κυβέρνησης & εργοδοσίας.

Με την κοινή δράση να ξεπεράσουμε απόψεις που λένε ότι «τίποτα δεν αλλάζει». Όσο δύσκολη κι αν είναι η κατάσταση, πολλά μπορούν να γίνουν, αν αποφασίσουμε να δείξουμε την πραγματική δύναμή μας.

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι,

Η νομοθέτηση του κόφτη και το νέο κύμα φορολογικής λεηλασίας, αμέσως μετά την «ταφόπλακα» στην κοινωνική ασφάλιση, αποδεικνύει πως η επίθεση δεν έχει τέλος αν δεν τη σταματήσουμε εμείς! Την ίδια στιγμή που οι οικογένειες μας ματώνουν καθημερινά, οι μεγάλοι εργοδότες απολαμβάνουνκαι νέες προκλητικές φοροαπαλλαγές, τους χαρίζονται χρέη,επιδοτούνται με εκατομμύρια, που είναι από τις δικές μας τεράστιες απώλειες στο εισόδημα, στις κοινωνικές παροχές.. Τα κόμματα που ψήφισαν μαζί το 3ομνημόνιο, στηρίζουν την ΕΕ και τον καπιταλιστικό δρόμο ανάπτυξης, αποτελούν ισχυρό μαύρο μέτωπο απέναντι στους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους.

Συνέδελφοι, καμία υποχώρηση δεν βοήθησε. Έτσι φτάσαμε μέχρι εδώ! Όμως φτάνει! Δεν δεχόμαστε άλλο  να δουλεύουμε για ένα ξεροκόμματο, όταν εμείς παράγουμε όλο τον πλούτο.

Ανίκητοι δεν είναι! Φαίνονται ανίκητοι γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν δοκιμάσει την τεράστια δύναμή τους.

Εκείνοι έχουν το δικό τους σχέδιο με στόχο την παραπέρα μείωση των μισθών, των μεροκάματων, των κοινωνικών παροχών. Χρειαζόμαστε κι εμείς το δικό μας σχέδιο! Όχι μόνο για να αποκρούσουμε τη νέα επίθεση, αλλά και για να διεκδικήσουμε τις τεράστιες απώλειες που είχαμε τα τελευταία χρόνια!

Οι εμποροϋπάλληλοι έχουμε υποστεί άγρια επίθεση στα εργασιακά μας δικαιώματα την περίοδο της καπιταλιστικής κρίσης. Μισθοί, συμβάσεις, ωράρια, εργασιακές σχέσεις κατακρεουργούνται καθημερινά  για να εξασφαλίζεται η κερδοφορία των μεγαλεμπόρων. Η κυριακάτικη αργία είναι στο στόχαστρο. Η  απληρωσιά, η εντατικοποίηση της εργασίας, η δουλειά χωρίς κανένα δικαίωμα είναι καθημερινότητα. Οι μισθοί δεν αρκούν για την επιβίωση μας. Άγρια φορολογία, χαράτσια, ανύπαρκτες κοινωνικές παροχές σε παιδεία, υγεία επιδεινώνουν περαιτέρω  το βιοτικό μας επίπεδο.

Και μας λένε να κάνουμε υπομονή γιατί έρχεται η δίκαιη ανάπτυξη! Για την κυβέρνηση και όσους εξυπηρετεί η πολιτική της “δίκαιης ανάπτυξης” και της “υγιούς επιχειρηματικότητας” στον κλάδο υλοποιούνται ως εξής :

·        Ζεστό χρήμα εκατομμυρίων από τις τράπεζες στο Σκλαβενίτη για να προχωρήσει το deal με το Μαρινόπουλο και  ταυτόχρονα εκατοντάδες εργαζόμενοι στο Μαρινόπουλο -και όχι μόνο- κινδυνεύουν  με κατασχέσεις γιατί αδυνατούν να αποπληρώσουν τα στεγαστικά τους δάνεια.

·        Μετατροπή των συμβάσεων των εργαζομένων στο Βερόπουλο σε ενοικιαζόμενους στο  ΜyΜarket μετά την εξαγορά της μιας εταιρείας από την άλλη. Οι εξαγορές βρίσκουν ωφελημένους μόνο τους επιχειρηματίες και συνοδεύονται με τσεκούρι στα εργασιακά δικαιώματα. Σκληρός ανταγωνισμός ανάμεσα στα μεγαθήρια των σούπερ μάρκετ που την πληρώνουν οι εργαζόμενοι με αλλαγές στις συμβάσεις τους και εντατικοποίηση της δουλειάς τους και με την απειλή της απόλυσης καθημερινά για να μην ξεχνιούνται.

·        Τζάμπα εργασία στους εργοδότες χαρίζοντας τους το επίδομα ανεργίας που δικαιούται ο άνεργος ντύνοντας το με το επιχείρημα τάχα της καταπολέμησης της ανεργίας! Είναι απαράδεκτο μέτρο που ανακυκλώνει την ανεργία και χτυπά τους κλαδικούς μισθούς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις και στον κλάδο του εμπορίου και μέσα στην κρίση αναπτύσσονται, συσσωρεύουν κέρδη. Το 79% των πωλήσεων στα s/m το έχουν 6 μεγάλες εταιρίες, οι οποίες απασχολούν το 45% των εργαζόμενων του κλάδου. Η εταιρεία ΧΑΛΚΙΑΔΑΚΗΣ Α.Ε. διαφημίζεται για τα κέρδη της ειδικά το τελευταίο διάστημα και για την υποτιθέμενη στήριξή της τοπική οικονομία ως υποτιθέμενη κρητική εταιρεία (εξαγορασμένη όμως από τον όμιλο ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ), αλλά οι εργαζόμενοι της προσλαμβάνονται με τον κατώτερο μισθό και η εντατικοποίηση της εργασίας χτυπάει κόκκινο. Η καθαρά εταιρεία CosmosSport, με τόσο μεγάλη ανάπτυξη και τεράστια κερδοφορία δεν μοιράζεται τα κέρδη της με τους εργαζόμενους της οι οποίοι στην πλειοψηφία τους είναι νέοι άνθρωποι μερικής απασχόλησης με αμοιβές 200-400€.Η ανάπτυξή τους λοιπόν, πατάει πάνω στα συντρίμμια των εργατικών – λαϊκών δικαιωμάτων, δεν είναι ανάπτυξη για εμάς τους εργαζόμενους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα.

Η δική μας διέξοδος βρίσκεται στην οργάνωση της πάλης  για αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις, κοινωνικές παροχές, για την κάλυψη των απωλειών μας, για όλα όσα είναι δικαίωμα μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Η υπεράσπιση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, αλλά και η πάλη για την κάλυψη των απωλειών σε μισθούς και δικαιώματα, είναι κρίσιμο ζήτημα και αφορά όλους τους εργαζόμενους. Συνδέεται με όλους τους όρους ζωής των εργαζομένων. Επηρεάζει το σήμερα και το αύριο. Συνδέεται με διάφορες κοινωνικές παροχές, επιδόματα ανεργίας, ασθένειας, τις συντάξεις.

Διεκδικούμε την κάλυψη των απωλειών μας, όλα όσα μας έκλεψαν, μας αφαίρεσαν, όλα όσα είναι δικαίωμά μας με βάση τον πλούτο που παράγουμε και τις σύγχρονες ανάγκες μας.

Να διεκδικήσουμε την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις

Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων. Τα δικαιώματά μας, ο κλεμμένος ιδρώτας και το αίμα μας δεν είναι περασμένα, ξεχασμένα.
την επαναφορά του βασικού μισθού στα 751 ευρώ, την κατάργηση του αντεργατικού πλαισίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις

Εργασίας και την επαναφορά των κλαδικών συλλογικών διαπραγματεύσεων.
νομοθετική κατοχύρωση της Κυριακάτικης αργίας για όλα τα καταστήματα

την επαναφορά των κομμένων συντάξεων και επιδομάτων.

την προστασία των ανέργων με αύξηση του επιδόματος ανεργίας.

να μπει φρένο στη φοροληστεία των εργαζομένων, να πληρώσουν οι βιομήχανοι, οι τραπεζίτες και οι εφοπλιστές

Συμμετέχουμε στη σύσκεψη του ΠΑΜΕ την Τετάρτη 21/9 στις 7:00 μμ στο Εργατικό Κέντρο

Συμμετέχουμε όλοι στη Γενική Συνέλευση του Σωματείου μας την Κυριακή 9 Οκτωβρίου στις 11.00πμ στο ΕΚΗ”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook