Ο κατηγορούμενος δήλωσε ενώπιον του δικαστή ότι έχει άλλες δύο ομάδες συνεργατών αν και κατά την διάρκεια της ανάκρισης από τους αστυνομικούς είχε υποστηρίξει πως ενήργησε μόνος του. Επίσης, επανέλαβε ότι σκοπός του ήταν να υπερασπιστεί τη χώρα του αλλά και την Ευρώπη από το Ισλάμ και τον Μαρξισμό.

Όπως ανέφερε, μεταξύ άλλων, σε συνέντευξη τύπου ο δικαστής «Ο κατηγορούμενος έκανε σήμερα δηλώσεις που χρήζουν περαιτέρω έρευνας, συμπεριλαμβανομένης αυτής ότι “υπάρχουν άλλοι δύο πυρήνες στην οργάνωσή μας”».

\"\"Από νωρίς στους δρόμους γύρω από το δικαστικό μέγαρο είχαν συγκεντρωθεί εκατοντάδες πολίτες οι οποίοι αποδοκίμασαν τον δράστη. Η οργή του κόσμου είναι μεγάλη. «Όλοι εδώ τον θέλουν νεκρό», φώναξε ένας από τους συγκεντρωμένους την ίδια στιγμή που άλλοι χτυπούσαν το όχημα της πομπής που μετέφερε τον 32χρονο.

Η ακροαματική διαδικασία δεν κράτησε περισσότερο από μία ώρα και έγινε κεκλεισμένων των θυρών, παρά το αίτημα που είχε διατυπώσει νωρίτερα ο\"\" κατηγορούμενος να γίνει παρουσία κόσμου. Ο 32χρονος Νορβηγός ομολόγησε τις πράξεις του και ο δικαστής διέταξε την κράτηση του σε συνθήκες πλήρους απομόνωσης, χωρίς εφημερίδες, αλληλογραφία και επισκεπτήριο.

«Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει»

Σε συνέντευξη που μεταδόθηκε σήμερα από το τηλεοπτικό δίκτυο TV2, ο πατέρας του, Γενς Μπρέιβικ, ήταν απόλυτος: «Θα έπρεπε να έχει αυτοκτονήσει παρά να σκοτώσει άλλους ανθρώπους».

«Δεν θα ξαναέχω επαφή μαζί του», υπογράμμισε ο Γενς από το χωριό Κουρνανέλ στη νότια Γαλλία όπου ζει μετά τη συνταξιοδότησή του.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook