Την πρόθεσή της να αποχωρήσει απο την πολιτική εαν η "Δημοκρατική Συμμαχία" δεν μπεί στην Βουλή στις επόμενες εθνικές εκλογές, γνωστοποίησε η κα Ντόρα Μπακογιάννη μιλώντας στην εκπομπή του Σκάι "Πρώτη γραμμή".

Η κα Μπακογιάννη είπε ότι σκοπεύει να αποχωρήσει από την πολιτική αν δεν εκλεγεί στη Βουλή στις επόμενες εκλογές, σημειώνοντας ότι αυτό είναι η αρχή της Δημοκρατίας.

Η πρόεδρος της "Δημοκρατικής Συμμαχίας" χαρακτήρισε την απόφαση της Συνόδου Κορυφής θετική και επιβεβλημένη αν και καθυστερημένη,αλλά τόνισε ότι η κυβέρνηση πρέπει να σοβαρευτεί γιατί ένα χρόνο δεν έκανε τίποτα.

Η κα. Μπακογιάννη ζήτησε επίσης από την κυβέρνηση να εφαρμόζει την πολιτική της, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας και να δημιουργήσει το κατάλληλο περιβάλλον που να επιτρέπει επενδύσεις.

Παράλληλα, σημείωσε ότι για να έρθουν οι επενδύσεις χρειάζεται ένα σταθερό φορολογικό σύστημα εγγυημένο από την τρόικα.

Δήλωσε υπέρ του ανοίγματος των κλειστών επαγγελμάτων και μάλιστα σημείωσε ότι η κυβέρνηση άφησε τα επαγγέλματα «μισόκλειστα» και κοροϊδεύει τον κόσμο, γιατί δημιουργεί μία κατάσταση ασάφειας.

Αναφερόμενη στα ταξί, είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει να φωνάξει σε καθαρό διάλογο τους ιδιοκτήτες. Παράλληλα είπε ότι ο τρόπος που συμπεριφέρονται οι ιδιοκτήτες ταξί, έχει ξεπεράσει το καθεστώς ανοχής και ζήτησε να βρεθεί λύση σήμερα.

Τέλος η κα. Μπακογιάννη υπογράμμισε την ανάγκη εθνικής συνεννόησης, λέγοντας ότι ένα κόμμα δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα.