Έχετε αναρωτηθεί ποτέ αν η 24άρα σύνδεση που έχετε σπίτι σας (και που τις περισσότερες φορές η πραγματική είναι μέχρι και 10 Mbps χαμηλότερα) είναι αρκετά καλή συγκριτικά με αυτό που έχουν στο εξωτερικό; Η Ασία είναι η μεγάλη νικήτρια της σύγκρισης, αφού έχει τα 2/3 από τη λίστα των 100 πόλεων με την μεγαλύτερη σύνδεση στο Internet. Όπως αναφέρει το away.gr, η χώρα που έχει το μεγαλύτερο ποσοστό συνδέσεων μεγαλύτερων των 2 Mbps είναι η κοντινή μας Βουλγαρία, ενώ φυσικά η Ελλάδα δεν περιλαμβάνεται σε καμία από τις λίστες με τα αποτελέσματα συγκρίσεων που θα δούμε παρακάτω.

\"\"

Η ταχύτητα του Internet αυξάνει συνεχώς σε όλο τον κόσμο(στην Ελλάδα εδώ και μερικούς μήνες ο ΟΤΕ δοκιμάζει συνδέσεις των 30 και 50 Mbps), όπως και ο αριθμός των χρηστών που αποκτούν πρόσβαση σε αυτό. Παρατηρώντας τα στατιστικά της Akamai, βλέπουμε πως οι ΗΠΑ συνεχίζουν να χρησιμοποιούν το μεγαλύτερο πλήθος διευθύνσεων IPv4 από κάθε άλλη χώρα. Πιο συγκεκριμένα, έχουν καταγραφεί 142.605.731 μοναδικές διευθύνσεις στις ΗΠΑ ενώ η Κίνα ακολουθεί με -μόλις- 73.587.347 συνδέσεις.

Αν παρατηρήσουμε την μέση ταχύτητα που βλέπει η κάθε συσκευή σε όλες τις χώρες, θα δούμε πως η Ασία μονοπωλεί τις πρώτες θέσεις, αφού Νότιος Κορέα, Χονγκ Κονγκ και Ιαπωνία καταλαμβάνουν την πρώτη τριάδα με ταχύτητες 14,4, 9,2 και 8,1 αντίστοιχα. Στην Ευρώπη τον μεγαλύτερο μέσο όρο τον συναντάμε στη Ολλανδία (7,5) ενώ οι ΗΠΑ βρίσκονται στην 14η θέση της σχετικής λίστας με μέση ταχύτητα τα 5,3 Mbps. Όσον αφορά τη μάχη μεταξύ πόλεων (ή αλλιώς προτάσεις για το που θα μπορούσατε να μετακομίσετε) νικήτρια στην Ασία είναι το Tokai (Ιαπωνία) με 13,2 Mbps, στην Ευρώπη το Lysebotn (Νορβηγία) με 8,1 Mbps και στην Βόρεια Αμερική το Riverside της California με 7,8 Mbps. Γενικότερα πάντως παρατηρήθηκε πως περισσότερες από 40 χώρες είχαν μία αύξηση της τάξης του 10% στη μέση ταχύτητα σύνδεσης για το πρώτο τρίμηνο του έτους, συγκριτικά με την προηγούμενη μέτρηση.

\"\"

Τέλος, στους παρακάτω πίνακες βλέπουμε στατιστικά σχετικά με το ποσοστό των συνδέσεων που είναι πάνω από 5 και 2 Mbps αντίστοιχα. Στην πρώτη λίστα βλέπουμε τη Νότιο Κορέα όπου το 60% των συσκευών έχει ταχύτητα περισσότερη από 5 Mbps ενώ αμέσως μετά ακολουθεί η Ολλανδία με το 56% να πληρεί τις προϋποθέσεις. Αντίστοιχα στην δεύτερη λίστα στην πρώτη θέση συναντάμε τη Βουλγαρία με ποσοστό 95%.

\"\"

\"\"

Αφού δείτε και τα στατιστικά των υπόλοιπων χωρών, είστε ευχαριστημένοι από την ταχύτητα της σύνδεσης σας στην Ελλάδα; Αν πάντως το μόνο κριτήριο για μετανάστευση ήταν η ταχύτητα στο Internet, ίσως να ήμουν ήδη στη Νότιο Κορέα ή στην Ολλανδία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook