Ο Γιάννης Σέγκος επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου εξέδωσε ανακοίνωση με αφορμή την εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στο Γυμνάσιο των Γουβών αλλά και σε άλλες σχολικές μονάδες του Δήμου Χερσονήσου.

“Δυστυχώς τις τελευταίες μέρες γινόμαστε θεατές μιας ακόμα πράξης στο θέατρο του παραλόγου που ζούμε πλέον καθημερινά στο Δήμο Χερσονήσου με πρωταγωνιστές τα μέλη μιας Δημοτικής Αρχής που δεν έχει σχέση ούτε με τις ανάγκες του τόπου αλλά ούτε καν με την πραγματικότητα!!

Το αποτέλεσμα είναι ακόμα ένα “έγκλημα“  με θύματα αυτή τη φορά τα παιδιά μας. Η σχολική στέγη μάλλον δεν αποτελεί πρόβλημα για την Δημοτική Αρχή η οποία όπως επιβεβαιώθηκε πρόσφατα, δημιουργεί τα προβλήματα και κατόπιν προσπαθεί να τα επιλύσει, δίχως όμως επιτυχία. Έτσι απλά λοιπόν χθες  ο Δήμαρχος κ. Μαστοράκης δήλωσε ότι για την προσθήκη αιθουσών στο Γυμνασίο Γουβών….. δεν είχε έτοιμη τη μελέτη!!!!!

Η Σύμπραξη των Ενεργών Πολιτών του Δήμου Χερσονήσου,  εδώ και πάνω από ένα χρόνο έχουμε ζητήσει από την Δημοτική Αρχή να ασχοληθεί σοβαρά πλέον με το πρόβλημα της σχολικής στέγης που παίρνει πλέον μια εκρηκτική μορφή ειδικά στην Δημοτική Ενότητα Γουβών καθώς οι σχολικές υποδομές στην παραλιακή ζώνη που έχει και την εντονότερη οικιστική ανάπτυξη, είναι ελλιπείς.

Δεν ξεχνάμε το εντονότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Δημοτικό σχολείο των Γουρνών και ειδικά το τμήμα πλησίον του υποτιθέμενου κυνοκομείου εντός της πρώην Αμερικάνική Βάση, το Δημοτικό των Γουβών, το Δημοτικό και το Νηπιαγωγείο της Ελιάς, το νηπιαγωγείο αλλά και το Δημοτικό στην περιοχή του Κοκκίνη Χάνι. Οι λυόμενες αίθουσες και τα κοντέινερ είναι απ΄  ότι φαίνεται το όραμα της Δημοτικής Αρχής για την παιδεία στον τόπο μας.

Ο Δήμαρχος είναι στην θέση αυτή εδώ και δύο χρόνια, ενώ για δύο χρόνια πριν γίνει Δήμαρχος ήταν Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου. Που είναι οι μελέτες που έπρεπε με προσωπική του ουσιαστικά ευθύνη να έχει φέρει για να ανακουφίσει το οξύ πρόβλημα της παιδείας?????

Το έχουμε ξαναπεί και φαίνεται πλέον με σαφή τρόπο: η Δημοτική Αρχή έχει άλλες προτεραιότητες που δεν έχουν ΚΑΜΙΑ σχέση με τα προβλήματα του τόπου αλλά και μια καταφανή ανεπάρκεια που δεν της επιτρέπει, ότι βοήθεια και συμβουλές κι αν πάρει, να πράξει το ορθό.

Η καταγραφή των αναγκών, ο προγραμματισμός και η υλοποίηση, είναι το μονοπάτι που με τις κατάλληλες κινήσεις θα φέρει το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Η Δημοτική Αρχή, μακριά δυστυχώς από την λογική αυτή, νομοτελειακά οδηγεί τον τόπο στην ζοφερή και επιδεινούμενη πραγματικότητα που σήμερα βιώνουμε.

Γιάννης Σέγκος
Επικεφαλής της Σύμπραξης Ενεργών πολιτών του Δήμου Χερσονήσου”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook