Με τη συμβολή της UEFA θα συνεχιστεί η προσπάθεια για την εξυγίανση του ελληνικού ποδοσφαίρου και την καταπολέμηση των φαινομένων βίας, όπως έκανε γνωστό ο Παύλος Γερουλάνος σε δηλώσεις του μετά από την συνάντηση που είχε αυτός και ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής ομοσπονδίας ποδοσφαίρου στη Βουλή, Μισέλ Πλατινί. 
«Επιβεβαιώθηκε η βούληση να μπει ένα τέλος στα φαινόμενα βίας. Συζητήθηκαν πρακτικά θέματα που θα συμβάλουν στην καταπολέμηση των φαινομένων», τόνισε –αρχικά- ο υπουργός Πολιτισμού και συνέχισε: 
«Ένας από τους τρόπους είναι η UEFA να προσφέρει την τεχνογνωσία της. Θα ακολουθήσουν επισκέψεις τεσσάρων ομάδων ειδικών της UEFA για τα στημένα παιχνίδια, τη βία στα γήπεδα, το ντόπινγκ και τη διαιτησία», κατέληξε ο κ. Γερουλάνος. 
Ο πρόεδρος της UEFA, Μισέλ Πλατινί έφυγε από τη Βουλή χωρίς να κάνει δηλώσεις. Νωρίτερα είχε πάει συνοδευόμενος από τον αναπληρωτή γενικό γραμματέα Θόδωρο Θεοδωρίδη, τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Σοφοκλή Πιλάβιο και τον διευθυντή του γραφείου του Κεβίν Λαμούρ. 
Εκεί τον υποδέχθηκαν ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου με τον υπουργό και τον υφυπουργό πολιτισμού και τουρισμού, Παύλο Γερουλάνο και Γιώργο Νικητιάδη, αντίστοιχα. 
Το κλίμα στη συνάντηση –η οποία διήρκησε περίπου 50 λεπτά- ήταν αρκετά καλό και επιβεβαιώθηκε η βούληση να συμβάλει η UEFA στην αξιοπιστία του ελληνικού πρωταθλήματος. Αυτό, αλλά και το «πώς» το ελληνικό πρωτάθλημα θα γίνει άκρως ελκυστικό τέθηκε «επί τάπητος» στη συζήτηση, με την Πολιτεία και την Ευρωπαϊκή ομοσπονδία να δίνουν τα… χέρια για άμεσες ενέργειες. 
Ποιες θα είναι αυτές; Όπως ενημέρωσε ο Παύλος Γερουλάνος, με συγκεκριμένο πλάνο από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία θα δημιουργηθούν τέσσερις ομάδες εργασίας, εκ των οποίων η κάθε μία θα έχει και ένα θέμα ενασχόλησης: 
-Τους στημένους αγώνες και την καταπολέμησή τους 
-Την καταπολέμηση της βίας 
-Την διαιτησία 
-Την καταπολέμηση του ντόπινγκ. 
Μέσα στις επόμενες επτά με δέκα ημέρες οι υπεύθυνοι της UEFA θα στείλουν τις προτάσεις τους, με σαφείς οδηγίες και άμεσα οι ομάδες θα αρχίσουν το έργο τους. Στο πλευρό των Αρχών θα είναι άτομα της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας, προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα. 
Μετά από τις δηλώσεις του, στα ΜΜΕ, ο Παύλος Γερουλάνος μιλώντας με τους δημοσιογράφους σε «πηγαδάκι» έκανε γνωστό ότι δεν τέθηκε κανένα ζήτημα περί έναρξης του πρωταθλήματός της Σούπερ Λίγκας αλλά και καθυστέρησής του, όπως και κανένα ζήτημα αποκλεισμού ελληνικών ομάδων από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. 
Πηγή: www.sport-fm.gr 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook