Τη Δευτέρα, όπως και κάθε απόγευμα, όλα ξεκίνησαν με αφετηρία τα παιδιά που μυήθηκαν στην Κρητική διατροφή και τα ευεργετικά της αποτελέσματα μέσα από εικαστικά δρώμενα μια που σειρά πήρε η δημιουργική ζωγραφική με θέμα την Άμπελο, συνοδεία αφήγησης.
Ο παιδαγωγικός ρόλος της γιορτής του κρασιού που ενδυναμώνεται με την πάροδο των ημερών έδωσε τη σκυτάλη στη Λέσχη αρχιμαγείρων οι οποίοι με έμπνευση, τόσο στην εκτέλεση της συνταγής, όσο και στο λόγο, μαγείρεψαν, εξηγώντας στον κόσμο τον τρόπο παρασκευής ενός παραδοσιακού Κρητικού πιάτου με χοιρινό του οποίου τη συνταγή διένειμαν κιόλας στους παρευρισκόμενους.

Όλοι είχαν την ευκαιρία να δοκιμάσουν από ένα πιάτο του παραδοσιακού φαγητού που παρασκευάστηκε και του οποίου η ευωδία είχε πλημμυρίσει το Δημοτικό Κήπο. Πάντα βέβαια με τη συνοδεία του Κρητικού κρασιού. Και μια που μετά το φαί έρχεται πάντα ο χορός ο παραδοσιακός Σύλλογος «Ερωφίλη» έδωσε ηχηρό παρόν. Δεξιοτέχνες χορευτές με τις φιγούρες τους ξεσήκωσαν τους παρευρισκόμενους. Ένα πραγματικό κρητικό γλέντι στήθηκε γύρω από το συντριβάνι του Κήπου με τα μέλη του συγκροτήματος, πλήθος κόσμου αλλά και τουρίστες να μπαίνουν στο χορό.

Η βραδιά έκλεισε με ροκ συναυλία για τους νεότερους, αλλά και όχι μόνο, από το μουσικό σχήμα ‘’ΑRAPAO’’, με την αθρόα συμμετοχή νεανικού κοινού το οποίο είχε συρρεύσει στη Γιορτή Κρασιού και τις δύο προηγούμενες συναυλιακές βραδιές.
Οι εκδηλώσεις της Γιορτής Κρασιού στοχεύουν κάθε βράδυ να αγκαλιάσουν όλα τα ψυχαγωγικά και μουσικά γούστα. Αυτό δίνει την ευκαιρία σε ανθρώπους διαφόρων αντιλήψεων αλλά και ηλικιών να συναντώνται έτσι ώστε να ανταλάσσεται γνώση αλλά και εμπειρία που αφορά τον πλούτο του Κρητικού διατροφικού πολιτισμού αλλά και της Κρητικής ταυτότητας γενικότερα.

Για την Τετάρτη 27 Ιουλίου το πρόγραμμα έχει ως εξής:

19:30-20:30 «Μικρό χελωνάκι στο δρόμο προς τη θάλασσα»
Περιβαλλοντικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικού χαρακτήρα από το σύλλογο προστασίας της θαλάσσιας χελώνας “ΑΡΧΕΛΩΝ”, το οποίο μέσω διαδραστικών ερωτήσεων, παιχνιδιών και καλλιτεχνικών δράσεων, φέρνει τα παιδιά σε επαφή με τα σύγχρονα περιβαλλοντικά προβλήματα και την θαλάσσια χελώνα caretta-caretta.

20:00-20:30 «Ο πιο καλός ο μαθητής…»
Οι μαθητές του Κέντρου Νέων Δήμου Ρεθύμνης παίζουν και χορεύουν με τους δασκάλους τους: Γιάννη Βρεττό λαούτο, Κώστα Κουτελιδάκη λύρα και μαντολίνο και Γιώργο Σπυρλιδάκη στο χορό.

20:30-21:30 «Τσικουδιά Κρήτης Πνεύμα».
Ο γνωστός φωτογράφος Ανδρέας Σμαραγδής παρουσιάζει την ιστορία της Κρητικής Τσικουδιάς μέσα από το βραβευμένο φωτογραφικό του λεύκωμα.
Προλογίζουν: ο τ. Υπουργός Τουρισμού κ. Νίκος Σκούλας και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ακαδημίας Γεύσης κ. Αντώνης Παναγιωτόπουλος.

21:00 – 23:00 «Πνεύματα ……. Κρήτης»
Τσικουδογνωσία! Κρήτες αποσταγματοποιοί παρουσιάζουν και ευφραίνουν με τις Τσικουδιές τους.

22:00 – 23:30 Συναυλία με το μουσικό σχήμα «Υπόγεια Ρεύματα»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook