"Ναυάγησε" η σημερινή σύσκεψη του υπουργού Οικονομικών Χαρίλαου Σταυράκη με τους εκπροσώπους των κοινοβουλευτικών κομμάτων για τη λήψη περαιτέρω μέτρων βραχυπρόθεσμου χαρακτήρα για την εξυγίανση των δημόσιων οικονομικών.

Από την πλευρά των κομμάτων, πλην του ΑΚΕΛ, εκφράστηκαν έντονες διαφωνίες, επειδή, όπως υποστήριξαν, ο κ. Σταυράκης παρουσίασε λιγότερα μέτρα από εκείνα που είχαν αποφασισθεί στο προεδρικό μέγαρο την περασμένη βδομάδα, εξαιτίας αντιδράσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων.

Από τη σύσκεψη αποχώρησε αρχικά ο αναπληρωτής πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου, στη συνέχεια το ίδιο έπραξε ο αντιπρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος και ακολούθησε η αποχώρηση των εκπροσώπων της ΕΔΕΚ, του ΕΥΡΩΚΟ και των Οικολόγων.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει το ,protothema.gr, το γενικό συμβούλιο της Παγκύπριας Συντεχνίας Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΑΣΥΔΥ) αποφάσισε ομόφωνα σήμερα τη σύγκληση έκτακτου συνεδρίου για να εξετάσει τις εξελίξεις, όπως αυτές διαμορφώνονται σε σχέση με την οικονομία.

Ο γενικός γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ Γλαύκος Χατζηπέτρου απηύθυνε έκκληση για διάλογο, ζητώντας να σταματήσει η επιδίωξη συγκρούσεων συνδικαλιστικών οργανώσεων με κόμματα και βουλευτές, που θέλουν, όπως είπε, να καθορίζουν τις τύχες των εργαζομένων ερήμην τους και να αποφασίζουν για όλα τα θέματα.

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές να προβληματισθούν για τα δικά τους δικαιώματα, προτού πάρουν αποφάσεις για μέτρα που αφορούν τους δημόσιους υπαλλήλους, και να δώσουν αυτοί πρώτοι το καλό παράδειγμα, μειώνοντας τα δικά τους εισοδήματα.