Σε κατάληψη του κλειστού γυμναστηρίου Σούδας προχώρησε σήμερα το Δ.Σ του Ναυταθλητικού Αθλητικού Ομίλου Σούδας (ΝΑΟΣ), καθώς η δημοτική αρχή μείωσε φέτος κατά πολύ τις ώρες προπόνησης με αποτέλεσμα να μένουν εκτός προπονήσεων πολλά παιδιά του ομίλου, είτε επειδή δεν μπορούν να λειτουργήσουν τμήματα είτε επειδή υπολειτουργούν.

Ο λόγος που μειώθηκαν τόσο πολύ οι ώρες είναι όπως λένε από το Δ.Σ., το γεγονός ότι έφεραν στο κλειστό γυμναστήριο Σούδας σωματεία από άλλες περιοχές του δήμου Χανίων, κάτι στο οποίο δεν είναι αντίθετοι όπως δηλώνουν εκφράζουν όμως τις ενστάσεις τους για το αν η κατανομή των ωρών έγινε ορθολογικά και αναλογικά. 

Διερωτώνται δηλαδή, αν τα σωματεία αυτά έχουν πάρει περισσότερες ώρες από αυτές που αναλογούν στον αριθμό των παιδιών που πραγματικά διαθέτουν και όχι αυτών που δηλώνουν ότι διαθέτουν. Γι΄αυτό μάλιστα έχουν ζητήσει να δοθεί ονομαστική κατάσταση των παιδιών των ομίλων.

Όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του ΝΑΟΣ, Γιώργος Γιαννουλάκης:

Κάνουμε κατάληψη γιατί από τις 30 Ιουλίου μας ζήτησε ο δήμος να του στείλουμε αριθμό παιδιών, αριθμό τμημάτων και αριθμό ωρών που ζητάμε. Σύμφωνα με τα δεδομένα έχουμε 140 παιδιά και ζητήσαμε 25 ώρες. Ύστερα από 2 μήνες δηλαδή, πριν από 5-6 ημέρες, μας έστειλε ο δήμος χαρτί και μας δίνει 14 ώρες. Αυτό δεν φτάνει για τα παιδιά μας ούτε στο ελάχιστο. Το γραφείο αθλητισμού έχει φέρει όλα τα σωματεία των Χανίων εδώ. Έχουν δικαίωμα οι άνθρωποι να έρθουν γιατί είναι δημότες Χανίων αλλά δεν μπορείς να βγάλεις το ντόπιο σωματείο που έχει 140 παιδιά. 

Τα άλλα σωματεία δεν ξέρω πόσα παιδιά έχουν. Εμείς τους ζητήσαμε να βρουν μια ονομαστική κατάσταση των αθλητών του κάθε ομίλου, για να δουν την πραγματική εικόνα του κάθε ομίλου και από εκεί να βγάλουν τις ώρες. 

Οι ώρες που δόθηκαν έχουν σαν αποτέλεσμα όπως δηλώνουν τα μέλη του ΝΑΟΣ, να μην μπορούν να προπονηθούν ακόμα και παιδιά που προετοιμάζονται και αγωνίζονται στα πρωταθλήματα.

Σύμφωνα με τη Γραμματέα του ΝΑΟΣ, Πέπη Κελαϊδή:

Εμείς τους πήγαμε κατάσταση με το πόσα παιδιά έχουμε. Μένουν εκτός τελείως τα mini ενώ δεν μπορούν να προπονηθούν οι ομάδες που αγωνίζονται στο πρωτάθλημα, νεανίδων, κορασίδων, παγκορασίδων, γιατί όταν δίνεις σε τέτοιες ομάδες από μια ώρα προπόνηση δεν γίνεται. Ούτε είναι λύση να μας πούνε να φύγουμε από εδώ και να πάρουμε ώρες στα Χανιά. Εμείς δεν λέμε να μην έρθει κανένα άλλο σωματείο, αλλά να ρυθμίσουν τις ώρες. Έχουν δώσει σε ομίλους ώρες στο κλειστό γυμναστήριο Σούδας τις οποίες θα μπορούσαν να τις κάνουν σε κάποιο άλλο γήπεδο των Χανίων.

Από το Δ.Σ. έγινε προσπάθεια να επικοινωνήσουν με τον δήμο ώστε να βρεθεί μια μέση λύση. Τα αιτήματά τους ωστόσο, ήταν φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Έτσι αφού προειδοποίησαν τη δημοτική αρχή προχώρησαν στην κατάληψη του χώρου.

Κάθε χρόνο έχουμε προβλήματα αλλά με συζήτηση τα βρίσκουμε. Φέτος όμως, μας έστειλαν το πρόγραμμα και τελείωσε. Αφού ενημερώσαμε τη δημοτική αρχή, τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κουκλάκη, τους εκλεγμένους της περιοχής μας, τον κ. Περάκη και τον κ. Βλαχάκη προχωρήσαμε σε κατάληψη, αναφέρει ο κ. Γιαννουλάκης

Η παρεμπόδιση της εισόδου σήμερα στο αθλητικό σωματείο “Κύδων” που είχε το μεσημέρι προπόνηση, προκάλεσε ορισμένες αντιδράσεις, καθώς ναι μεν απέδιδαν δίκιο στα μελη του Δ.Σ. του ΝΑΟΣ για την κατάσταση, ωστόσο ζητούσαν να τους επιτραπεί να μπουν για να προπονηθούν. Τα μέλη του ΝΑΟΣ ωστόσο, αρνήθηκαν καθώς όπως είπαν δεν είχαν καμία ανταπόκριση από τη δημοτική αρχή παρόλο η οποία ενώ δεσμεύτηκε ότι θα λύσει το πρόβλημα δεν το έπραξε. Έτσι ως μοναδικό μέσο πίεσης κατέληξαν στην κατάληψη, αφού πρώτα ενημέρωσαν για την κίνησή τους αυτή.

Έχουμε πάει από την Παρασκευή, έχουμε βρει τον αρμόδιο αντιδήμαρχο κ. Κουκλάκη, του αναφέραμε τα αιτήματά μας, του είπαμε ότι οι ώρες είναι λιγότερες από πέρσι και τουλάχιστον να μας δώσει τις περσινές ώρες. Φώναξε την υπεύθυνη του γραφείου που έβγαλε τα προγράμματα όμως επειδή απουσίαζε, ο αντιδήμαρχος υποσχέθηκε ότι θα μας δώσει 5 ώρες επιπλέον τουλάχιστον γιατί δεν φτάνουν. Μας είπε “θα σας ειδοποιήσουμε”αλλά δεν είχαμε καμία απάντηση. Πέρασαν μέρες και έτσι αποφασίσαμε να προχωρήσουμε στην κατάληψη για την οποία ενημέρωσαμε χθες τον δήμο Χανίων, τονίζει η κα. Κελαϊδή

Αξίζει να σημειωθεί ότι στον χώρο βρέθηκε και ο αντιδήμαρχος Χανίων, Μιχάλης Βλαχάκης, ο οποίος ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. να ανοίξουν το γυμναστήριο δίνοντας προθεσμία μιας ημέρας, κάτι που δεν έγινε δεκτό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook