Το μανιφέστο των 1500 σελίδων που άφησε πίσω του ο Anders Behring Breivik, ο άνθρωπος που αιματοκύλησε τη Νορβηγία, περιλαμβάνει και αναφορές σε video games. Όπως ήταν φυσικό, οι πολέμιοι των παιχνιδιών βρήκαν την αφορμή να εξαπολύσουν άλλη μια επίθεση, αναφέρει το e-pcmag.

Ο Breivik λέει σε κείμενο που έγραψε τον Φεβρουάριο: \”Μόλις αγόρασα το Modern Warfare 2. Είναι ίσως ο καλύτερος στρατιωτικός εξομοιωτής κι ένα από τα κορυφαία παιχνίδια της χρονιάς. Βλέπω το MW2 περισσότερο ως μέρος της εκπαίδευσής μου. Το λατρεύω και ιδίως το multiplayer, το οποίο είναι εκπληκτικό. Μπορείς να προσομοιώσεις πραγματικές επιχειρήσεις\”.

Οι άνθρωποι που κατηγορούν τα video games για διαφθορά της νεολαίας δεν έχασαν την ευκαιρία κι έσπευσαν να κατακεραυνώσουν τα παιχνίδια. Η συντηρητική ιστοσελίδα Conservapedia αναφέρει χαρακτηριστικά: \”Την επόμενη φορά που ένας νεαρός θα εκδηλώσει δολοφονικό αμόκ, παρατηρήστε ότι πριν από αυτό είχε εθιστεί στα επιβλαβή video games\”.

Ο ίδιος ο Breivik, βέβαια, λέει ότι του αρέσουν περισσότερο τα fantasy RPG, όπως το Dragon Age Origins και το World of Warcraft. Στα ενδιαφέροντά του περιλαμβάνονται επίσης το θέατρο και οι εκθέσεις τέχνης, αλλά ουδείς έσπευσε να κατηγορήσει τους καλλιτέχνες και τους ηθοποιούς ότι θέτουν σε κίνδυνο τους νέους ανθρώπους…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook