Ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου είναι κατηγορηματικά αντίθετος στο κλείσιμο του καταστήματος της ΔΕΗ στην Ιεράπετρα.     

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής: "Το κλείσιμο καταστημάτων που προωθεί η διοίκηση της ΔΕΗ είναι αντίθετη στην πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ για την άμεση και ουσιαστική εξυπηρέτηση των πολιτών και την περιφερειακή ανάπτυξη. Δεν τεκμηριώνεται ούτε με κριτήριο τα όποια οφέλη της επιχείρησης ούτε με κριτήριο την εξυπηρέτηση των πελατών.

Ειδικά στην Ιεράπετρα, έχει ιδιόκτητο κτίριο και εξυπηρετεί μια πολύ μεγάλη περιοχή με δυναμική αγροτική παραγωγή και τουριστική ανάπτυξη. Η απόφαση για κλείσιμο του καταστήματος δεν πρέπει να εφαρμοστεί.

Η πόλη της Ιεράπετρας έχει ιδιαίτερα πληγεί από την εφαρμογή της μνημονιακής και νεοφιλελεύθερης αντίληψης της μίας υπηρεσίας ανά νομό, που εφάρμοσαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις και συνεχίζουν να προωθούν σχεδιασμοί «τεχνοκρατών» που έχουμε κληρονομήσει. Όλα αυτά πρέπει άμεσα να σταματήσουν και να υπάρξει συνολικός ανασχεδιασμός, με κριτήριο τις ιδιαίτερες συνθήκες κάθε περιοχής και την εξυπηρέτηση των πολιτών, για όλες τις δημόσιες υπηρεσίες.

Ταυτόχρονα όμως δεχόμαστε καταγγελίες για απαράδεκτη συμπεριφορά της ΔΕΗ απέναντι σε καταναλωτές παρά τις κυβερνητικές κατευθύνσεις. Υπάρχουν:

•διακοπές ρεύματος μικροοφειλετών, παρόλο που βρίσκεται σε εξέλιξη η ευνοϊκή ρύθμιση οφειλών, 
•άρνηση ένταξης στη ρύθμιση με ψευδείς προφάσεις από υπαλλήλους, 
•καθυστερημένη άφιξη λογαριασμών που ακυρώνουν το ευνοϊκό μέτρο της έκπτωσης 15% με την εμπρόθεσμη καταβολή.

Η  Κυβέρνηση οφείλει να αντιμετωπίσει με ιδιαίτερη προσοχή τις καταγγελίες γιατί ο χώρος της ενέργειας είναι εξαιρετικά σημαντικός για τη ζωή των πολιτών και την Εθνική Οικονομία και ταυτόχρονα αντικείμενο μεγάλων οικονομικών συμφερόντων που θέλουν να υπονομεύσουν το δημόσιο χαρακτήρα της.

Τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ Λασιθίου όσο και ο Βουλευτής Μανόλης Θραψανιώτης έχουν ήδη παρέμβει και στη διοίκηση της ΔΕΗ και στον αρμόδιο υπουργό για να μην εφαρμοστεί αυτή η απαράδεκτη απόφαση. Οι διαμαρτυρίες των Ιεραπετριτών είναι δικαιολογημένες και απαραίτητες για να ανατραπεί αυτή η απόφαση. 

Η συμπεριφορά ορισμένων δημοτικών συμβούλων και πολιτών έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Ιεράπετρας που έβριζαν τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και τον Βουλευτή Λασιθίου είναι απαράδεκτη, δεν εκφράζει τον πολιτισμό και το ήθος των πολιτών της Ιεράπετρας και απλώς εξυπηρετεί μικροκομματικές σκοπιμότητες για να καλύψει άλλες αδυναμίες."