Δύο νέα επενδυτικά σχέδια στον τομέα του τουρισμού το ένα στο Λασίθι, υπάγονται στις διαδικασίες στρατηγικών επενδύσεων του Ν. 3894/2010 με τις σχετικές αποφάσεις που δημοσιεύτηκαν στο ΦΕΚ (3083Β΄/27.9.2016). Οι προτάσεις αυτές αξιολογήθηκαν από το Enterprise Greece, το οποίο εισηγήθηκε θετικά προς την Διυπουργική Επιτροπή Στρατηγικών Επενδύσεων διά του αρμόδιου υπουργού Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, για τον χαρακτηρισμό τους ως επενδύσεων στρατηγικού χαρακτήρα, η οποία και τις ενέκρινε. 

Το ένα αφορά στο επενδυτικό σχέδιο «Elounda Hills» στον Άγιο Νικόλαο Κρήτης της κοινοπραξίας «MIRUM HELLAS». 

Πρόκειται για ένα σύνθετο τουριστικό συγκρότημα , το οποίο  περιλαμβάνει ξενοδοχειακές υποδομές, μαρίνες, ειδικού τύπου τουριστικές υποδομές και παραθεριστικές κατοικίες. 

Τα έργα έχουν συνολικό προϋπολογισμό 300  εκατ. ευρώ το καθε ενα και αναμένεται να δημιουργήσουν 600 άμεσες νέες θέσεις εργασίας, καθώς και πολλές έμμεσες. 

Οι επενδυτές έχουν δεσμευτεί να παράσχουν προσυμφωνημένα και μετρήσιμα ανταποδοτικά οφέλη στην τοπική και ευρύτερη περιοχή.

Επιπλέον, οι εν λόγω επενδυτές έχουν δεσμευτεί ότι θα αξιοποιήσουν τις υπηρεσίες των τοπικών επιχειρήσεων και το εργατικό δυναμικό της περιοχής, και ότι θα προμηθεύονται τοπικά προϊόντα στο μέγιστο δυνατό βαθμό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook