Μια απίστευτη υπόθεση απάτης με στόχο την πλαστογράφηση χιλιάδων ευρώ αποκαλύφθηκε απο την υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου, οι αστυνομικοί της οποίας συνέλαβαν θύτες και θύματα.

Όλα ξεκίνησαν όταν ένας 50χρονος Ηρακλειώτης, πήγε και κατήγγειλε στην υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηρακλείου πως ένας 46χρονος επίσης Ηρακλειώτης μεσολάβησε έτσι ώστε να δώσει σε δύο Νιγηριανούς 12.500 ευρώ προκειμένου να τον προμηθεύσουν ξυλεία για τις ανάγκες της επιχείρησής του.

Οι αστυνομικοί της ασφάλειας Ηρακλείου ξεκίνησαν να ερευνούν την υπόθεση, φέρνοντας όμως τα πάνω κάτω και αποκαλύπτοντας μια πρωτοφανή υπόθεση απάτης.

Συγκεκριμένα, όπως προέκυψε απο την προανάκριση, ο 50χρονος είπε ψέματα σχετικά με το θέμα της ξυλείας.

Η αλήθεια ήταν πως πράγματι ο 46χρονος μεσολάβησε για να δώσει 12.500 ευρώ στους δύο Νιγηριανούς όχι όμως για να τον προμηθεύσουν με ξυλεία, αλλά με πλαστά χαρτονομίσματα.

Ειδικότερα ο 50χρονος πείστηκε να δώσει τα χρήματα, κάτι που έγινε το απόγευμα της Δευτέρας 25/7, προκειμένου οι δύο Νιγηριανοί να τα παραχαράξουν σε όμοια αντίτυπα εις διπλούν, με υποτιθέμενα αντίγραφα χαρτονομισμάτων τα οποία είχαν στην κατοχή τους και τα οποία θα λάμβαναν την μορφή γνησίων μέσω ειδικής επεξεργασίας.

Τελικά ο 50χρονος όχι μόνο έχασε τις 12.500 ευρώ, αλλά επιπλέον συνελήφθη για ψευδορκία, ενώ συνελήφθη και ο 47χρονος για απάτη και αναζητούνται οι δύο Νιγηριανοί.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook