Εξοντωτικό το πρόστιμο που καλείται να πληρώσει παράνομος μικροπωλητής στην παραλία της Αγίας Μαρίνας στα Χανιά

Κάθε καλοκαίρι, ειδικά στις πολυσύχναστες παραλίες και στα Χανιά, επαναλαμβάνεται το ίδιο σκηνικό με τους πλανόδιους μικροπωλητές που πωλούν από τρόφιμα μέχρι…μπιχλιμπίδια.

Κάθε καλοκαίρι οι αστυνομικές αρχές (αλλά και τα Μέσα Ενημέρωσης)  κατακλύζονται από τα παράπονα καταστηματαρχών και πολιτών για το παραεμπόριο και τις  ανύπαρκτες συνθήκες υγιεινής  υπο τις οποίες πωλούνται τα τρόφιμα από τους πλανόδιους – που σχεδόν όλοι – δεν έχουν και την απαιτούμενη άδεια.

Με αυτά τα δεδομένα, η ενέργεια των αστυνομικών να καταγράψουν παράβαση σε Χανιώτη μικροπωλητή, που πιάστηκε να πωλεί ντόνατ στην παραλία της Αγίας Μαρίνας, χωρίς άδεια και χωρίς να έχει βιβλιάριο υγείας για αυτή την δουλειά, είναι όχι μόνο σύννομη, αλλά και επιβεβλημένη.

Και μπορεί να πρόκειται για άνεργο, πατέρα παιδιών, αλλά ο Νόμος τον οποίο πρέπει να εφαρμόζουν οι αστυνομικοί δεν κάνει διακρίσεις για το αν ο παράνομος μικροπωλητής είναι άγαμος, ή έγγαμος, ή αλλοδαπός.

Όμως  ο εν λόγω άνθρωπος στην προσφυγή που έκανε στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, ανέφερε και τους λόγους που τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη και οι οποίοι είναι οι εξής:

Με αυτά τα δεδομένα, ναι μεν η βεβαίωση της παράβασης είναι επιβεβλημένη, αλλά το πρόστιμο είναι εξοντωτικό.

Και το χειρότερο είναι πως στην απόφασή της η Διοίκηση αναγράφει πως  οι λόγοι που επικαλείται «δεν συνιστούν ουσιώδη λόγο ακύρωσης ή μείωσης του προστίμου…»

Δηλαδή, σύμφωνα με κάποιους στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, δεν υπάρχει λόγος μείωσης του προστίμου για μια πενταμελή οικογένεια χωρίς εισόδημα τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Και σαν να μην έφτανε αυτό, αφού διατηρεί το πρόστιμο  στις 5.000 ευρώ, λέει στον άνεργο οικογενειάρχη πως μπορεί να προσφύγει στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Χανίων, αλλά πρώτα πρέπει να πληρώσει 1.000 ευρώ !!

Κρίμα, γιατί η εφαρμογή της νομιμότητας δεν θα έπρεπε να οδηγεί στην αναλγησία.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook