Με ξεκάθαρο τρόπο η Ryanair, διατυπώνει σε ανακοίνωσή της ότι καταδικάζει (!) την απεργία των Ελεγκτών Εναέριας Κυκλοφορίας και ζητά μάλιστα από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και την Ελληνική Κυβέρνηση να λάβουν μέτρα. 

Η αεροπορική εταιρεία για μια ακόμα φορά δείχνει τις διαθέσεις της απέναντι στο δημοκρατικό δικαίωμα των εργαζομένων να διεκδικήσουν τα αιτήματά τους, οι οποίοι ως μόνο μέσο πίεσης έχουν την απεργία.

Η εταιρεία προτάσσει ως επιχείρημα την “ταλαιπωρία των πολιτών” αν και η επιστροφή χρημάτων και το κόστος για την ίδια φαίνεται να είναι πιο πειστικοί λόγοι που την ωθούν στην … καταδική της απεργίας.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της έχει επανειλημμένα καλέσει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να λάβει κατάλληλα μέτρα ώστε να αποτρέψει τις ακυρώσεις και καθυστερήσεις πτήσεων από μικρές ομάδες ΕΕΚ (!), λαμβάνοντας τα παρακάτω μέτρα:

1-    Οι ΕΕΚ θα πρέπει να προωθούν τα αιτήματα τους μέσω δεσμευτικής διαιτησίας, χωρίς απεργίες. 
2-     Να επιτρέπεται σε ΕΕΚ άλλων Ευρωπαϊκών χωρών να συντονίζουν τις πτήσεις  κατά την διάρκεια απεργιών των ΕΕΚ. 
3-    Να μην επηρεάζονται οι πτήσεις που διέρχονται μέσω του εναέριου χώρου της χώρας που έχει απεργία
4-    Να επιτρέπεται στις αεροπορικές εταιρίες να λαμβάνουνε επιστροφή χρημάτων των εξόδων που ορίζει ο νόμος EU261 από τους παράγοντες των απεργιών 

Αναφέρει μάλιστα ότι έχει ενημερώσει τους επιβάτες για τις επιλόγες τους και συγκεκριμένα την πλήρη επιστροφή χρημάτων, την κράτηση στην επόμενη διαθέσιμη πτήση ή κράτηση σε ένα άλλο δρομολόγιο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook