Ως δυσφημιστικό και ανακριβές καταγγέλεται από τον δικηγόρο του ελαιοτριβείου της κας Αθανασίας Μυλωνάκη, το έγγραφο – έκθεση τριών υπαλλήλων της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων αναφορικά με πιθανές ατασθαλίες στην διακίνηση ελαιολάδου.

Στην σχετική ανακοίνωση του πληρεξούσιου δικηγόρου κου Χαράλαμπου Πιτσιγαυδάκη επισημαίνεται πως το ελαιοτριβείο θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη, ενώ μηνύσεις κατά των υπαλλήλων θα υποβάλλουν και οι υπεύθυνοι εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου η οποία επίσης , με το σχετικό έγγραφο, εμπλέκεται στην υπόθεση.

Αναλυτικότερα για το θέμα, το οποίο πρωτοδημοσιεύθηκε στην «zougla.gr», στην ανακοίνωσή του ο κ.Πιτσιγαυδάκης ως δικηγόρος της ιδιοκτήτριας του συγκεκριμένου ελαιοτριβείο, στα Τοπόλια Κισάμου, αναφέρει τα εξής :

” Θεωρούμε το ως άνω έγγραφο άκρως δυσφημιστικό για την επιχείρησή μας. Πέραν του γεγονότος ότι δεν διαθέτει αποδεικτική ισχύ, αφού δεν φέρει ούτε αριθμό πρωτοκόλλου ούτε υπογραφές, οι σ’ αυτό περιεχόμενες δήθεν «αιτιάσεις» τυγχάνουν και αναπόδεικτες και ανακριβείς. Ειδικώτερα:

1. Αναφορικά με την ποσότητα των 1.077.995 κιλών ελαιολάδου που πωλήθησαν από την επιχείρησή μας στην εταιρία τυποποίησης με την επωνυμία KRETA FOOD ΕΠΕ, η οποία σύμφωνα με το «σχέδιο εγγράφου» και την έκθεση φέρεται ως «ιδιαίτερα σημαντική για την δυναμικότητα της περιοχής και την παραγωγική δυναμικότητα του ελαιουργείου», δυστυχώς η αλήθεια είναι τελείως διαφορετική.

 Η ευρύτερη περιοχή από την οποία προέρχονται οι συνεργάτες – αγρότες της επιχείρησής μας παράγει κατά μέσο όρο ετησίως 6.500-7.000 τόνους ελαιόλαδο περίπου, το δε ελαιουργείο μας, σύμφωνα με τις επίσημες δηλώσεις παραγωγής του για τις δύο αυτές ελαιοκομικές περιόδους (για τις οποίες και φορολογήθηκε και απέδωσε ΦΠΑ και δακοκτονία), παρήγαγε 1.432.199 κιλά ελαιολάδου (ήτοι 505.708 κιλά από 1/11/2009 έως 31/5/2010 και 926.491 κιλά από 1/11/2010 έως και 31/5/2011). Η αναφορά των τριών υπαλλήλων σε δυσαναλογία καταδεικνύει είτε έλλειψη ενημέρωσης για το θέμα (που δεν δικαιολογείται, αφού υπάγεται στο επιστημονικό και εργασιακό αντικείμενο τους) είτε προσπάθεια παραπληροφόρησης, με δεδομένο μάλιστα ότι σκοπίμως αποκρύπτουν ότι η ποσότητα των 1.077.995 κιλών ελαιολάδου που πωλήθηκαν από την επιχείρησή μας στην εταιρία τυποποίησης με την επωνυμία KRETA FOOD ΕΠΕ αφορά δύο ελαιοκομικές περιόδους (2009-2010 και 2010-2011), τις οποίες επιμελώς προσπαθούν να συμπτύξουν σε μία. Πέραν δε τούτων, το ελαιουργείο μας προβαίνει ετησίως και σε αγορές μεγάλων ποσοτήτων ελαιολάδου από παραγωγούς, στοιχείο που επίσης δεν αναφέρεται.

ΙΙ. Η τιμολόγηση ελαιολάδου με τιμές 2,92 έως και 2,95 ευρώ ανά κιλό αφορούν μικρή ποσότητα προϊόντος (περίπου 10%) από την συνολικά πωληθείσα των 1077,95 τόνων των δύο ελαιοκομικών περιόδων και έγινε γιατί η αποπληρωμή της ποσότητας ελαιολάδου λόγω δανειακών υποχρεώσεων της εταιρίας τυποποίησης έγινε με μεταχρονολογημένες πληρωμές εντός του φθινοπώρου του 2011. Η μέση τιμή πώλησης της υπόλοιπης ποσότητας δεν υπερβαίνει μεσοσταθμικά τα 2,30 έως 2,35 ευρώ ανά κιλό προϊόντος, γεγονός που επίσης αποκρύπτεται.

Μετά τα ανωτέρω, τίθενται ευλόγως τα ερώτηματα: Μπορούν άραγε τρεις υπάλληλοι, ερήμην της Περιφέρειας και των πολιτικών τους προϊσταμένων, να επιφέρουν βλάβη με ανακρίβειες σε μία επιχείρηση και εκατοντάδες παραγωγούς πελάτες της; Μπορούν άραγε τρεις υπάλληλοι να παραγνωρίζουν την απόλυτη φορολογική και ασφαλιστική συνέπεια μίας επιχείρησης εδώ και χρόνια και την αξιοπιστία της απέναντι στην αγορά, τους παραγωγούς και τους καταναλωτές, εξάγοντας αυθαίρετα συμπεράσματα; Μπορούν άραγε να δημοσιοποιούν στοιχεία και ονόματα, κατά ευθεία παράβαση του Νόμου περί προσωπικών δεδομένων, οδηγώντας την επιχείρησή μας σε ενδεχόμενη απώλεια εισοδήματος και εμπορική ζημία;

Είναι προφανές ότι την απάντηση στα ανωτέρω ερωτήματα θα δώσει η Ελληνική Δικαιοσύνη (Πολιτική και Ποινική) στην οποία θα καταφύγουμε, προστατεύοντας την εμπορική φήμη της επιχείρησής μας από παρόμοιες ενέργειες.

Η επιχείρηση μας είναι γνωστή για την διαχρονική φερεγγυότητά της στην ευρύτερη περιοχή της Κισάμου -και όχι μόνον- απέναντι στους παραγωγούς και την αγορά και για την απόλυτη συνέπεια της σε πληρωμές απέναντι σε ιδιώτες και Κράτος (φορολογία κλπ). Προς τούτο, τυγχάνει της μεγάλης εμπιστοσύνης της συντριπτικής πλειοψηφίας των ασχολούμενων με την παραγωγή και πώληση ελαιολάδου. Η «ποινικοποίηση» της εμπορικής μας αυτής συνέπειας, αν μη τι άλλο, ξενίζει και καθιστά την προσφυγή στην Δικαιοσύνη ως μοναδική μας διέξοδο για την προστασία μας.»

Να σημειωθεί πως ανάλογες είναι και οι απόψεις των υπευθύνων της εταιρείας τυποποίησης ελαιολάδου KRETA FOOD ΕΠΕ, οι οποίοι επιπλέον των προαναφερόμενων και ειδικά για το έλλειμμα των 53 τόνων ελαιολάδου που αναγράφεται στην έκθεση, επισημαίνουν πως πρόκειται για τις απώλειες που υπάρχουν στην τυποποίηση κατά την διαδικασία φιλτραρίσματος του ελαιολάδου προκειμένου να αφαιρεθεί η μούργα και η μαργαρίνη.

Σύμφωνα με τους ίδιους η συγκεκριμένη ποσότητα χαρακτηρίζεται ως κανονική και κάθε χρόνο δηλώνεται στις αρμόδιες αρχές.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook