Με τη συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης-Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, του Φορέα Διαχείρισης Λευκών Ορέων και της UNESCO, πραγματοποιήθηκε στα Χανιά, από τις 3 έως τις 5 Οκτωβρίου, Διεθνές Εργαστήριο εκπροσώπων Μεσογειακών Αποθεμάτων της Βιόσφαιρας της UNESCO. 

Το εργαστήριο στόχο είχε την δικτύωση των εν λόγω φυσικών περιοχών και το παρακολούθησαν 20 συμμετέχοντες από 8 διαφορετικές χώρες. Στο πλαίσιό του συζητήθηκε επίσης η σχεδιαζόμενη από την Περιφέρεια Κρήτης πολιτιστική-φυσική διαδρομή που θα ενοποιεί τους 3 φυσικούς τόπους της Κρήτης που είναι αναγνωρισμένοι από την UNESCO (Φαράγγι Σαμαριάς ως Απόθεμα Βιόσφαιρας, Ψηλορείτης και Σητεία ως Γεωπάρκα). 

Στο περιθώριο της διεθνούς συνάντησης οι εκπρόσωποι της UNESCO Philippe Pypaert και Miguel Clusener-Godt πραγματοποίησαν επιμέρους συναντήσεις με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Απόστολο Βουλγαράκη, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, κ. Νίκο Καλογερή, τον Θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης, κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Δημήτρη Μιχελογιάννη, κατά τη διάρκεια των οποίων συζητήθηκε εκτενώς η περαιτέρω συνεργασία της Περιφέρειας Κρήτης με την UNESCO σε μία σειρά από ζητήματα που άπτονται της αρμοδιότητας του Διεθνούς Οργανισμού, μεταξύ των οποίων και η εγγραφή κρητικών μνημείων-φυσικών τόπων στα προγράμματα της UNESCO.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook