Για τα πιστοποιημένα προϊόντα της Κρήτης, και την Κρητική Διατροφή ενημερώθηκαν μαθητές και καθηγητές από Δανία, Αυστρία, Ιταλία, Ισπανία και Τουρκία σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο 1ο ΕΠΑΛ Ηρακλείου στο πλαίσιο υλοποίησης  του Ευρωπαϊκού Προγράμματος Erasmus+ KA2.

Η Αγροδιατροφική Σύμπραξη της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξε την εκδήλωση  με έκθεση προϊόντων με το σήμα «κρήτη» και κέρασμα που προσέφεραν οι πιστοποιημένες επιχειρήσεις μέλη της.

Την Περιφέρεια Κρήτης και την Αγροδιατροφική Σύμπραξη εκπροσώπησε ο Περιφερειακός Σύμβουλος Ηρακλείου Λάμπρος Καμπουράκης ο οποίος καλωσορίζοντας τους καθηγητές και τους μαθητές  παρουσίασε τις δράσεις της Περιφέρειας  Κρήτης και της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης  για την ανάδειξη και προβολή των Κρητικών προϊόντων καθώς και τα οφέλη της Κρητικής Διατροφής. Έκανε, επίσης, εκτενή αναφορά  στα σήματα «κρήτη», «κρητική κουζίνα», «κρητικό μπακάλικο» και «επισκέψιμα οινοποιεία» αλλά και στο «Κέντρο Κρητικής Γαστρονομίας» στην Αργυρούπολη.

Στην εκδήλωση, χαιρετισμό απεύθυναν επίσης, ο διευθυντής του ΕΠΑ.Λ. Κωνσταντίνος Αγγελάκης καθώς και ο Δρ. Gareth Owens, καθηγητής στο ΑΤΕΙ Κρήτης και συντονιστής προγραμμάτων Erasmus+. 

Στους προσκεκλημένους  δόθηκαν τσάντες της Αγροδιατροφικής Σύμπραξης, που περιείχαν πληροφοριακό υλικό και προϊόντα με το σήμα «κρήτη» ενώ η Ηρώ Σταυρακάκη στέλεχος της Αγροδιατροφικής ενημέρωσε για τα προϊόντα και τις προωθητικές ενέργειες που υλοποιούνται από την εταιρεία.