Σπουδαίες διακρίσεις στο 48ο Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου κατάφεραν τα 3 σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που ήταν ανάμεσα στα 34 συνολικά που έλαβαν μέρος στη σημαντικότερη εν Ελλάδι διοργάνωση της ιστιοπλοΐας. Πρόκειται για τον «Κορμοράνο», την «Αλμύρα» και το «Αίθρα» που μπόρεσαν να κάνουν παραπάνω από αισθητή την παρουσία τους στους αγώνες που περιελάμβανε το απαιτητικό και φέτος Ράλι, το οποίο θα μείνει στην ιστορία για τις βασανιστικές του άπνοιες και για τη δυσκολία που προκάλεσε αυτό το γεγονός σε όλα ανεξαιρέτως τα πληρώματα.

Συγκεκριμένα:
• Το «ΚΟΡΜΟΡΑΝΟΣ» με κυβερνήτη τον Κώστα Μανιουδάκη και πλήρωμα τους Αρ. Κοτόπουλο, Δημ. Γαγάρα, Ελ. Αμοιραλή, Χαρ. Λίβα και Αγ. Ζαρίμπα, κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του κατά την ιστιοδρομία Φάληρο-Αμοργός, επιτυγχάνοντας και την 1η θέση στην ομάδα του κατά την ιστιοδρομία αυτή.
• Το «ΑΛΜΥΡΑ» με κυβερνήτη τον Δημήτρη Ναναδάκη και πλήρωμα τους Γ. Αλιφιεράκη, Νικ. Βαρδάκη, Χ. Πατεράκη και Στ. Αγοραστάκη, κατέκτησε την 1η θέση στην κατηγορία του κατά την ιστιοδρομία Σάμος-Οινούσες ενώ παράλληλα ήταν πρώτο στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του.
• Το «ΑΙΘΡΑ» με κυβερνήτη τον Α. Γκότση και πλήρωμα τους Κ. Χατζηαγάπογλου, Αν. Μόρφη, Ν. Πετρίδη και Π. Κοτσαρίνη κατέλαβε την 3η θέση στη γενική κατάταξη της κατηγορίας του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι την Τρίτη 26 Ιουλίου σε επίσημη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου, παρουσία της ηγεσίας του Πολεμικού Ναυτικού και τοπικών αρχών, έγινε η απονομή των τιμητικών διακρίσεων στους νικητές και τους κύριους συντελεστές της διοργάνωσης, με τον Ναυτικό Όμιλο Χανίων, ως Όμιλος της Περιφέρειας, να βραβεύεται με ειδική πλακέτα για τη συμμετοχή του με τρία σκάφη αλλά και για τις παραπάνω επιδόσεις που κατάφερε στο 48ο Ιστιοπλοϊκό Ράλι Αιγαίου.

Όπως δηλώνουν οι κυβερνήτες των τριών σκαφών:
Κώστας Μανουδάκης («Κορμοράνος»): «Όπως και όλα τα προηγούμενα Ράλι, έτσι και αυτό, για εμάς είναι ένας πολύ σημαντικός αγώνας. Αυτός είναι και ο λόγος που συμμετέχουμε 28 χρόνια ανελλιπώς σε αυτούς τους αγώνες. Σε αυτό το Ράλι δε συναντήσαμε κακοκαιρίες. Ήταν δύσκολο. Είχαμε άπνοιες οι οποίες ήταν πραγματικά βασανιστικές. Αυτό το γεγονός μας δυσκόλεψε όλους πολύ. Εμείς βέβαια για την περιπέτεια δίνουμε το παρών και οι καιρικές συνθήκες δεν είχαν σημασία. Γενικά είμαστε ικανοποιημένοι από τις θέσεις αλλά και προσωπικά αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος διότι και τα 3 σκάφη του Ναυτικού Ομίλου Χανίων που πήραν μέρος, διακρίθηκαν και αυτό μετράει για μένα πάρα πολύ. Δικαίως λοιπόν ο Ν.Ο.Χ. βραβεύτηκε με τιμητική πλακέτα, την οποία είχα εγώ ο ίδιος την τιμή να παραλάβω στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στη Ναυτική Διοίκηση Αιγαίου».

Δημήτρης Ναναδάκης («Αλμύρα»): «Είχαμε δύο πρώτες θέσεις και τρεις δεύτερες στους πέντε αγώνες συνολικά που περιελάμβανε το Ράλι Αιγαίου. Εκκρεμεί μία ένσταση για τον τελευταίο αγώνα, διότι μας ακύρωσαν, αλλά και πάλι ό,τι και να γίνει, πάλι πρώτοι είμαστε στη γενική βαθμολογία. Πήγαμε πάρα πολύ καλά. Ήμασταν συνέχεια μπροστά από τα άλλα σκάφη της κατηγορίας μας. Αν δεν προέκυπτε αυτό το τελευταίο σκέλος που μας ακύρωσαν θα ήμασταν με μεγάλη διαφορά πιο μπροστά απ’ όλους. Ήταν πολύ παράξενος αγώνας με πολλές άπνοιες. Δεν είχε σχεδόν καθόλου αέρα. Είχαμε πολύ δύσκολες και μεγάλες πλεύσεις, πάνω από 30 ώρες. Νομίζω όμως ότι πήγαμε πάρα πολύ καλά και αυτό μας κάνει να αισθανόμαστε χαρούμενοι».

Αλέξανδρος Γκότσης («Αίθρα»): «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που πήραμε την 3η θέση. Οφείλω να ευχαριστήσω την ομάδα του Πολυτεχνείου Κρήτης γιατί αυτή ουσιαστικά έτρεχε. Ήταν ένα πολύ ωραίο Ράλι. Περάσαμε όμορφα. Αν φύσαγε και παραπάνω βέβαια θα ήταν καλύτερα. Είμαι ευχαριστημένος πάντως και με τα παιδιά του Πολυτεχνείου και με το σκάφος».

Τις πρώτες θέσεις στις δύο μεγάλες ομάδες καταμέτρησης κατέλαβαν τα σκάφη BOOKER (ORC INTERNATIONAL) με κυβερνήτη τον Δημήτρη Δεληγιάννη και το ΜΑΪΣΤΡΟΣ (ORC CLUB) με κυβερνήτη τον Α. Καραγιαννίδη.