Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των ζευγαριών που πρόκειται να γίνουν γονείς και επιθυμούν να δωρίσουν τα βλαστοκύτταρα στη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων (ΔηΤΟΒ) που λειτουργεί στην Κρήτη και συγκεκριμένα στο ΠΑΓΝΗ, εδώ και 6 μήνες.

Ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης», μετά και τη μεγάλη ανταπόκριση των γονέων για δωρεά βλαστοκυττάρων, πέτυχε συμφωνία με εταιρεία ταχυμεταφορών προκειμένου η μεταφορά του κουτιού με τα ομφαλικά βλαστοκύτταρα να γίνεται από τα Χανιά προς τη ΔηΤΟΒ, δωρεάν!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Συλλόγου:

“Με ιδιαίτερη χαρά ο σύλλογος μας πληροφορήθηκε τα στοιχεία που αποδεικνύουν την θετική πορεία της Δημόσιας Τράπεζας Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης (ΔηΤΟΒ) στους πρώτους έξι μήνες λειτουργίας της στο ΠΑΓΝΗ. Το ενδιαφέρον των υποψηφίων γονέων–δοτών είναι αυξημένο και ο σύλλογος μας αποφάσισε να συμβάλλει στην ενημέρωση τους με τις παρακάτω δράσεις:

1. Έκδοση εντύπου

Με την έγκριση της ΔηΤΟΒ θα εκδώσουμε το σχετικό ενημερωτικό έντυπο σε 1500 αντίτυπα καλύπτοντας έτσι τις ανάγκες του Νομού μας. Το έντυπο θα είναι σύντομα στην διάθεση των υποψηφίων γονέων-δοτών και σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Σε ανάλογη κίνησή θα προχωρήσει και ο Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Ρεθύμνου «Δότες Ζωής».

2. Ενημέρωση υποψήφιων γονέων και εθελοντών

Στις 25 Νοεμβρίου 2016 η κα. Ελένη Παπαδάκη, ιατρός αιμοτολόγος, καθηγήτρια Αιματολογίας και Διευθύντρια της Αιματολογικής Κλινικής του ΠΑΓΝΗ, θα μιλήσει για την δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων σε υποψήφιους γονείς-δότες και σε εθελοντές στα πλαίσια δωρεάν εκπαιδευτικού προγράμματος, που οργανώνει ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το ΚΕΚ «Διάσταση».

3. Μεταφορά ομφαλικών βλαστοκυττάρων στο Ηράκλειο

Για την διευκόλυνση των υποψηφίων γονέων-δοτών ο Σύλλογος μας προχώρησε σε συμφωνία με την εταιρεία ταχυμεταφορών «ΤΑΧΥΔΕΜΑ» (οδός Γρηγορίου Ε’ αρ. 41), και η μεταφορά του κουτιού από τα Χανιά στην ΔηΤΟΒ στο Ηράκλειο θα γίνεται δωρεάν όλες τις μέρες της εβδομάδας. Σε κάθε περίπτωση τα όποια έξοδα θα βαρύνουν τον Σύλλογο μας. Μοναδική υποχρέωση των γονέων-δοτών είναι να παραδώσουν το συντομότερο δυνατόν το κουτί με τα ομφαλικά βλαστοκύτταρα και τα συνοδευτικά έγγραφα πλήρως συμπληρωμένα στην εταιρεία ταχυμεταφορών για αποστολή, καθώς αυτά πρέπει να σταλούν προς επεξεργασία στη ΔηΤΟΒ το αργότερο εντός 24 ωρών.
Σε έκτακτές περιπτώσεις η μεταφορά του κουτιού θα γίνεται με το Υπεραστικό ΚΤΕΛ Χανίων-Ρεθύμνου και θα παραλαμβάνεται από Εθελοντές Αιμοδότες του Ηρακλείου προς άμεση παράδοση στη ΔηΤΟΒ.

4. Εθελοντική Ομάδα

Για την προώθηση των παραπάνω δράσεων και την αναγκαία διάχυση της πληροφόρησης για την δωρεά ομφαλικών βλαστοκυττάρων και την λειτουργία της ΔηΤΟΒ στο Ηράκλειο δημιουργήθηκε ανοικτή εθελοντική ομάδα από το Σύλλογο μας. Πληροφορίες θα δίνονται από 20 Οκτωβρίου 2016 και κάθε Πέμπτη πρωί 10-12 στο γραφείο του Συλλόγου μας.

Διεύθυνση: Ηρώων Πολυτεχνείου και Δραγούμη 2
Σταθερό (Πέμπτη 10-12): 2821344233
Κινητό (καθημερινά): 6974937983

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook