Το "Lesbian Wildlife Hospital - Ζωοκομείο Λέσβου" δεν θα δέχεται μετά τις 20 του ερχόμενου Αυγούστου προς περίθαλψη άγρια ζώα και πουλιά, εκτός από χελώνες, όπως ανακοινώθηκε επίσημα.

Ο Ιόρις και η Ίνεκε Πέετερς - Λέγγε, (ο Γιώργης και η Κατερίνα όπως τους λένε οι ντόπιοι) το ζευγάρι των Ολλανδών που έφτιαξε το "Ζωοκομείο" μετά από 18 χρόνια περίθαλψης χιλιάδων άγριων ζώων και πουλιών "κατά τη διάρκεια 365 ημερών του χρόνου, επτά ημερών την εβδομάδα και πολλές φορές 24 ωρών την ημέρα" αποφάσισε πως ήρθε η ώρα "να σταματήσουνε σιγά-σιγά", αναφέρει το real.gr.

Όπως λένε σε αυτά τα 18 χρόνια δεχτήκαν περισσότερα από 5.000 ζώα και πουλιά και μπορέσανε να δώσουνε σε πολλά από αυτά μία δεύτερη ευκαιρία. Παράλληλα με το έργο της περίθαλψης, δεχθήκανε πολλές εκπαιδευτικές εκδρομές σχολείων από διαφορετικές βαθμίδες "και μπορέσαμε επίσης να δείξουμε και να πούμε σε πολλούς τουρίστες που μας επισκέφτηκαν πόσο έχει αλλάξει προς το καλό η κατάσταση των ζώων και πουλιών στη Ελλάδα τα τελευταία 20 χρόνια".

Βεβαίως λένε πάντα πως "αυτό δεν οφείλεται μόνο στη δουλειά μας, αλλά οπωσδήποτε χάρη στην προσοχή, την αγάπη και την επίγνωση πολλών Ελλήνων".

Μετά τις 20 Αυγούστου οι δύο Ολλανδοί που θα μείνουν στην Αγία Παρασκευή όπου βρίσκεται το "Ζωοκομείο" θα δίνουν απαντήσεις τηλεφωνικές σε ερωτήματα και συμβουλές "για την περίθαλψη όμως άγριων ζώων θα πρέπει να έρχεστε σε επαφή με κάποιον από τους πολλούς κτηνίατρους στο νησί ή με ένα από τα Κέντρα Περίθαλψης Άγριων Ζώων εκτός Λέσβου", αναφέρουν στην ανακοίνωση τους.