Ένα τραυματισμένο όρνιο παρέλαβαν το Σάββατο οι εθελοντές του Ελληνικού Κέντρου Περίθαλψης Αγρίων Ζώων, από το Σίσι στον Ν. Λασιθίου.
Επρόκειτο  για φετινό πουλάκι  με εμφανές πρόβλημα στο πόδι που έπεσε στην αυλή της κας Λίτσας Γκίνη την Παρασκευή το βράδυ και η οποία το έπιασε και το κράτησε ασφαλές.

Το ζώο μεταφέρθηκε στην κτηνιατρική κλινική του κ. Δημήτρη Λίτινα, ο οποίος έπειτα από κλινικό και ακτινολογικό έλεγχο διέγνωσε λοξό κλειστό κάταγμα  με εφίππευση,  το οποίο χρειαζόταν άμεσα χειρουργείο γιατί το δέρμα  ήταν έτοιμο να ανοίξει και αυτό θα ήταν εξαιρετικά επιβαρυντικό στην ήδη άσχημη κατάσταση.

Το χειρουργείο κράτησε πάνω από τρείς ώρες και ήταν εξαιρετικά δύσκολο γιατί όπως φάνηκε στην πορεία το ζώο ήταν αρκετές μέρες σε αυτή την κατάσταση και οι ιστοί είχαν αρχίσει  να επουλώνονται στραβά και δεν άφηναν τα κόκκαλα να έρθουν στην σωστή θέση. Το αποτέλεσμα  όμως ήταν – όπως φαίνεται και από τις δυο ακτινογραφίες, πριν και μετά – άψογο! Τοποθετήθηκε πλάκα και βίδες για να βοηθηθεί να δέσει σωστά το κόκκαλο.

Ο νεαρός Γύπας μετά το χειρουργείο συνήλθε και έγινε ανάνηψη κανονικά και πλέον αναρρώνει στα χέρια των εθελοντών μέχρι να συνέλθει εντελώς και να μεταφερθεί στην Αίγινα όπου και θα μείνει μέχρι να είναι έτοιμο για να απελευθερωθεί. 

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση «αξίζουν πολλά μπράβο στους εθελοντές του ΕΚΠΑΖ και στους πολίτες που βοήθησαν, αλλά ακόμη περισσότερα στον εθελοντή κτηνίατρο κο Δημήτρη Λίτινα που όχι μόνο άνοιξε το κτηνιατρείο του το Σάββατο για να βοηθήσει το αγρίμι που ήταν σε δύσκολη κατάσταση αλλά και έκανε ένα υποδειγματικό χειρουργείο και ένα πραγματικό θαύμα με το κάταγμα!»