Την 1η  θέση στα Βαλκάνια και την 2η θέση παγκοσμίως ανάμεσα σε 22 χώρες κατάφερε να κερδίσει η Ελλάδα στο Βαλκανικό και στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου αντίστοιχα το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 16-17-18 Σεπτεμβρίου στην Λάρνακα της Κύπρου. Το πρωτάθλημα αυτό, το οποίο τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας και Βαλκανικής ομοσπονδίας Ζίου Ζίτσου χαρακτηρίστηκε από το υψηλό τεχνικό επίπεδο των αθλητών όπως επίσης και από το άριστο επίπεδο της διοργάνωσης.

Η Ελληνική αποστολή, συμμετέχοντας με 144 αθλητές όλων των κατηγοριών συγκέντρωσε 98 μετάλλια από τα οποία 29 χρυσά, 31 αργυρά και 38 χάλκινα.

Με απόλυτη επιτυχία συμμετείχε στο εν λόγω πρωτάθλημα και η Ακαδημία Πολεμικών Τεχνών Ακρωτηρίου, με τους αθλητές της να επιστρέφουν με χαμόγελα, πολλές αγωνιστικές εμπειρίες αλλά και με ένα χρυσό, δύο αργυρά, ένα χάλκινο, μία 4η και μία 7η θέση παγκοσμίως

Η αθλήτρια Πανοπούλου Αθανασία κατάφερε σε βαλκανικό επίπεδο να ανέβει στο πιο ψηλό σκαλί του βάθρου στην κατηγορία ne waza (πάλη εδάφους) και να κερδίσει μία δεύτερη θέση στην κατηγορία Fighting. Ομοίως ο Κλέτσας Νικόλαος, συμμετέχοντας πρώτη φορά με τα χρώματα της εθνικής ομάδας ζίου ζίτσου σε διεθνή πρωτάθλημα κατάφερε στο βαλκανικό πρωτάθλημα να ανέβει στην τρίτη θέση του βάθρου.

Ανάλογες επιτυχίες είχαν σε παγκόσμιο επίπεδο ο Μπερμπερίνας Απόστολος και ο Χαλκιαδάκης Χριστόφορος, αφού ο Μπερμπερίνας αγωνιζόμενος σε μία από τις πιο δύσκολες κατηγορίες του πρωταθλήματος  κατάφερε να κερδίσει μία 4η θέση στην κατηγορία fighting και μία 7η θέση στην κατηγορία ne waza, και ο Χαλκιαδάκης κατάφερε να φτάσει ως την 2η θέση στην κατηγορία fighting παγκοσμίως.

Σε δήλωση του ο προπονητής της Ακαδημίας Γεωργουσάκης Γιώργος επισημαίνει οτί αξίζουν συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές οι οποίοι συμμετείχαν με την εθνική αποστολή στο Παγκόσμιο και Βαλκανικό πρωτάθλημα Ζίου Ζίτσου, καθώς οι προσπάθειές τους και οι επιτυχίες τους συνέβαλλαν ώστε η Ελλάδα να κατακτήσει σαν χώρα την 1η  θέση στα Βαλκάνια, αλλά και τη 2η θέση στον κόσμο.

Όσον αφορά τους αθλητές μας είχαν μία πολύ δυναμική παρουσία στο εν λόγω πρωτάθλημα, αντάξια της αγωνιστικής τους προετοιμασίας και της εμπειρίας τους σε διεθνή πρωταθλήματα. Ας μην ξεχνάμε οτί ο Μπερμπερίνας Αποστόλης έχει ήδη μία 2η θέση στα Βαλκάνια και μία 7η θέση παγκοσμίως από προηγούμενα πρωταθλήματα και η Πανοπούλου Αθανασία έχει κατακτήσει 2 φορές το αργυρό μετάλλιο και μία φορά το χάλκινο σε παγκόσμιο επίπεδο.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook