Αφιέρωμα στο Χανιώτη ντοκιμαντερίστα Σταύρο Ψυλλάκη και την διαδρομή του στο χώρο του κινηματογράφου τα τελευταία 30 χρόνια περιλαμβάνει το πρόγραμμα του 4ου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων.

Στα πλαίσια του αφιερώματος

Α) θα προβληθούν 4 χαρακτηριστικές ταινίες από την δουλειά του και συγκεκριμένα οι : 1. Μικρές Ιστορίες Ρομά, 2. Χρώματα Κρητικής Μουσικής, 3. Το δίλημμα (Γιάννης Μπεχράκης), 4. Άλλος Δρόμος Δεν Υπήρχε.

Β) Το φεστιβάλ τιμά τον Σταύρο Ψυλλάκη με την έκδοση του βιβλίου «μικρές υιοθεσίες, αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη».

Το βιβλίο αποτελεί ειδική έκδοση του φεστιβάλ, 288 σελίδων, στην οποία έχει αποτυπωθεί η 30άχρονη διαδρομή του Σταύρου Ψυλλάκη. Η έκδοση, πλούσια σε φωτογραφικό και αρχειακό υλικό, φιλοξενεί μεταξύ άλλων 15  κείμενα τα οποία προσεγγίζουν από διάφορες οπτικές τον σκηνοθέτη και την διαδρομή του. Επίσης, φιλοξενεί αποσπάσματα από συνεντεύξεις, κριτικές, αποσπάσματα λόγου των προσώπων που πρωταγωνιστών του ντοκιμαντέρ του Ψυλλάκη.

Τα κείμενα υπογράφουν οι :

Ροβήρος Μανθούλης
Γιώργος Κοκκινάκος
Αλέξανδρος Αρδαβάνης
Βασιλική Λέκκα
Κωνσταντίνος Ψυλλάκης
Μανώλης Κρανάκης
Τέση Λαζαράτου
Μιχάλης Μανουσάκης
Δημήτρης Χαρίτος
Γιάννης Ζουμπουλάκης
Εύα Σταφανή
Μιχάλης Βιρβιδάκης
Νίκος Γκροσδάνης
Κώστας Μαυρακάκης
Ματθαίος Φραντζεσκάκης

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει το Σάββατο 29 Οκτωβρίου και ώρα 11:30, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων στα πλαίσια του Φεστιβάλ.

Για το βιβλίο και τον Σκηνοθέτη θα συζητήσουν οι:

Παντελής Βούλγαρης, Σκηνοθέτης

Εύα Στεφανή, Σκηνοθέτις

Δημήτρης Χαρίτος, Κριτικός Κινηματογράφου

και ο Σταύρος Ψυλλάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook